+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Hardware Thread, Motherboard wont flash using AFUDOS in Technical; Hi all, I have a Asus A8V Motherboard which I am trying to flash as I am getting CPU errors. ...
  1. #1
    flashsnaps's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Brighton, East Sussex
    Posts
    442
    Thank Post
    12
    Thanked 16 Times in 14 Posts
    Rep Power
    16

    Motherboard wont flash using AFUDOS

    Hi all,


    I have a Asus A8V Motherboard which I am trying to flash as I am getting CPU errors.


    I have downloaded AFUDOS and A8V-0229.rom and placed them on a floppy.

    I run the command:
    AFUDOS /IA8V-0229.ROM /OTEST


    It reads the flash - but keeps coming up with this error:

    ERROR: ROM file ROMID is not compatible with existing BIOS ROMID


    I have the correct ROM file as downloaded from ASUS website and even tried older versions, but still
    getting the same error.


    Any ideas what I am doing wrong?

  2. #2

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,450
    Thank Post
    369
    Thanked 650 Times in 531 Posts
    Rep Power
    160
    Try the uk site to download the drivers, failing that, try the usa site.

    Some reason ASUS are weird with regards to drivers, they could be multiple versions of your board, v.1, v.1b etc

  3. #3
    flashsnaps's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Brighton, East Sussex
    Posts
    442
    Thank Post
    12
    Thanked 16 Times in 14 Posts
    Rep Power
    16
    Can't find a UK site with the drivers on.

    ASUSTeK Computer Inc.-Support-
    The US one I have downloaded the bios ROM file from but no luck.

  4. #4

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,266
    Thank Post
    242
    Thanked 1,575 Times in 1,254 Posts
    Rep Power
    341
    Have you tried flashing within Windows? I have done this plenty of times using the Asus utility. I'm expecting my new Intel E8500 3.16GHz, 1333MHz bus with 6MB L2 cache processor to arrive shortly

  5. #5
    flashsnaps's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Brighton, East Sussex
    Posts
    442
    Thank Post
    12
    Thanked 16 Times in 14 Posts
    Rep Power
    16
    Resolved now - just suddenly started to work - woohoo!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. New Motherboard
    By steve_nfi in forum Hardware
    Replies: 27
    Last Post: 4th June 2008, 08:02 AM
  2. New Motherboard. Which one?
    By sLiDeR in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 31st May 2008, 11:10 PM
  3. [Wanted] Motherboard heatsink
    By FN-GM in forum Classified Adverts
    Replies: 23
    Last Post: 16th March 2008, 02:07 AM
  4. Flash and Shockwave wont register .ocx files
    By sidewinder in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 24th April 2007, 11:01 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •