+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Hardware Thread, OKI C5200 "Low toner" even when replaced in Technical; Has anyone had any issues with an OKI C5200 (or similar C5xxx) printer where it reports a low toner, but ...
  1. #1
    Gibbo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cheshire
    Posts
    893
    Thank Post
    206
    Thanked 343 Times in 238 Posts
    Rep Power
    92

    OKI C5200 "Low toner" even when replaced

    Has anyone had any issues with an OKI C5200 (or similar C5xxx) printer where it reports a low toner, but upon replacing it's still reporting the same error?

    I'd normally just ignore the error but the magenta is coming out all faded.

  2. #2
    tomscaper's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    814
    Thank Post
    118
    Thanked 29 Times in 15 Posts
    Rep Power
    22
    We had something similar and it was a problem with the drum unit of the specific colour, the kids had damaged it somehow. We have the C5700. What does it show when you connect to the printer via its IP.

  3. #3
    Gibbo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cheshire
    Posts
    893
    Thank Post
    206
    Thanked 343 Times in 238 Posts
    Rep Power
    92
    Drum life 89% (which is accurate as it was replaced a few months ago) but toner stuck on 11%.

    I've even replaced the drum and toner from a broken C5200 but it doesn't register the change.

  4. #4
    Gibbo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cheshire
    Posts
    893
    Thank Post
    206
    Thanked 343 Times in 238 Posts
    Rep Power
    92
    Just an update on this.

    The printer reported a "call engineer, serious error" so I turned it off and on again and all of a sudden the magenta toner was back to 90% and working perfectly again!

  5. #5

    elsiegee40's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kent
    Posts
    10,653
    Thank Post
    1,775
    Thanked 2,159 Times in 1,597 Posts
    Rep Power
    768
    Quote Originally Posted by Gibbo View Post
    Has anyone had any issues with an OKI C5200 (or similar C5xxx) printer where it reports a low toner, but upon replacing it's still reporting the same error?

    I'd normally just ignore the error but the magenta is coming out all faded.

    Oh yes...

    We daren't change toners on our 2 C3100s unless they say the toner is empty (not running low). If we change it too early, the printer doesn't seem to realise that new toner has been loaded

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. "Print Limit Pro" or "Print Managent Plus"
    By burgemaster in forum Windows
    Replies: 24
    Last Post: 10th June 2009, 09:32 AM
  2. "Error 403" & "Moved to here" message
    By tech_guy in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 24th January 2008, 01:07 PM
  3. Proxy switch "proxy on" & " proxy off" software
    By GavRob in forum Network and Classroom Management
    Replies: 20
    Last Post: 30th July 2007, 10:05 PM
  4. Replies: 6
    Last Post: 28th September 2006, 07:06 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 16th February 2006, 12:36 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •