+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Hardware Thread, ATEN KVM "Out of Range" problem in Technical; I have an ATEN KVM CS1734B and need to get to the OSD menu but when i hit scroll lock ...
  1. #1
    randle's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    595
    Thank Post
    66
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    19

    ATEN KVM "Out of Range" problem

    I have an ATEN KVM CS1734B and need to get to the OSD menu but when i hit scroll lock twice, the screen goes blank and displays "Out of Range" until i hit escape which takes me back to square One.

    Has anyone else got one of these and have the same problem?

  2. #2

    Join Date
    May 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    169
    Thank Post
    9
    Thanked 45 Times in 36 Posts
    Rep Power
    27
    It sounds like the resolution or refresh rate is set to high on the other machine for what the KVM can display have you tried 1024 x 768 at 70 hz that may work.

  3. #3
    randle's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    595
    Thank Post
    66
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    19
    I forgot to mention that i have tried different resolutions and refresh rates with no effect but it does sound like this type of issue as this is often something we get with classroom projectors and staff laptops

  4. #4
    contink's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    3,791
    Thank Post
    303
    Thanked 327 Times in 233 Posts
    Rep Power
    118
    Are you using this with a wide screen laptop as the source by any chance?

    I've seen some odd behaviour with KVM's when this is the case but it's a while ago so I can't remember how I resolved it.

  5. #5
    randle's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    595
    Thank Post
    66
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    19
    No this is on my desktop computer on a standard 19" TFT

  6. #6
    randle's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    595
    Thank Post
    66
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    19
    Well it looks like this is the monitor as can access the OSD from another. I've tried resetting the monitor settings but this still displays "Out of Range"

  7. #7
    randle's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Chelmsford, Essex
    Posts
    595
    Thank Post
    66
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    19
    Issue fixed. I swapped monitors

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. "Print Limit Pro" or "Print Managent Plus"
    By burgemaster in forum Windows
    Replies: 24
    Last Post: 10th June 2009, 09:32 AM
  2. Replies: 31
    Last Post: 30th June 2008, 10:03 AM
  3. "Error 403" & "Moved to here" message
    By tech_guy in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 24th January 2008, 01:07 PM
  4. Replies: 6
    Last Post: 28th September 2006, 07:06 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 13th June 2006, 09:22 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •