+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Hardware Thread, Smartboard Orientation in Technical; Got a 580 Smartboard that once you have orientated it, its okay round the edges of the board, but the ...
  1. #1
    Paul_L's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancaster, Lancs
    Posts
    199
    Thank Post
    26
    Thanked 15 Times in 10 Posts
    Rep Power
    21

    Smartboard Orientation

    Got a 580 Smartboard that once you have orientated it, its okay round the edges of the board, but the closer you go to the middle the worse it gets (ie appears to be out of orientation) and yet away from the middle and back towards the edge and its fine.

    I seem to recall hearing of this problem in the past but can't recall how it was fixed, can anyone else?

    And yes before anyone asks I am running the latest 9.x version.

    Thanks

  2. #2

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Yorkshire
    Posts
    27
    Thank Post
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Paul,

    We are a resellar of Smart. A couple of problems of which we encountered in the past was

    If an airconditioning unit was blowing directly onto the board, that caused problems.
    Is the board bowed at all or being installed incorrectly with screws at the bottom of the board again this could cause the problem. Check these out and if the problem isnt solved i will call Smart technical for you

    Phil

  3. Thanks to kpms123 from:

    Paul_L (23rd April 2008)

  4. #3

    SimpleSi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    5,808
    Thank Post
    1,476
    Thanked 592 Times in 444 Posts
    Rep Power
    168
    Just check it isn't the computer - try sticking in a laptop with SMART software on it and see what happens.

    All mine go out at edges - never seen one go out in the middle !

    regards
    Simon

  5. Thanks to SimpleSi from:

    Paul_L (23rd April 2008)

  6. #4
    Paul_L's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancaster, Lancs
    Posts
    199
    Thank Post
    26
    Thanked 15 Times in 10 Posts
    Rep Power
    21
    Quote Originally Posted by SimpleSi View Post
    Just check it isn't the computer - try sticking in a laptop with SMART software on it and see what happens.

    All mine go out at edges - never seen one go out in the middle !

    regards
    Simon
    Will give that one a try, not in the school now until next week, so will let you know

    Paul

  7. #5

    SYSMAN_MK's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    4,005
    Thank Post
    489
    Thanked 1,340 Times in 728 Posts
    Rep Power
    427
    Have you tried calibrating the board with more points?

  8. #6
    Paul_L's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancaster, Lancs
    Posts
    199
    Thank Post
    26
    Thanked 15 Times in 10 Posts
    Rep Power
    21
    Quote Originally Posted by SYSMAN_MK View Post
    Have you tried calibrating the board with more points?
    Yes, done at the max of 20 repeatedly

  9. #7
    enjay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Reading, Berkshire, UK
    Posts
    4,485
    Thank Post
    282
    Thanked 196 Times in 167 Posts
    Rep Power
    75
    Sounds like your board could be under tension from somewhere - screws too tight, wall not flat, etc. Or it could be dead - we had one that did that. If possible, can you move it somewhere else to test it, swap it with another board perhaps...

  10. #8

    Domino's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bromley
    Posts
    4,126
    Thank Post
    215
    Thanked 1,255 Times in 786 Posts
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    505
    could also be the internal membrame being slightly stuck to the outer layer:

    low tech solution a-hoy!

    get some gaffa tape, stick it to the board, then lift & rip: sounds stupid, buts its worked for us in the past

  11. Thanks to Domino from:

    Paul_L (23rd April 2008)

  12. #9

    SimpleSi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    5,808
    Thank Post
    1,476
    Thanked 592 Times in 444 Posts
    Rep Power
    168
    get some gaffa tape, stick it to the board, then lift & rip: sounds stupid, buts its worked for us in the past
    Does it work for normal edge alignment problems or is it just a last gasp measure for an otherwise dead board

    regards

    Simon

  13. #10

    Domino's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bromley
    Posts
    4,126
    Thank Post
    215
    Thanked 1,255 Times in 786 Posts
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    505
    we've had success with it fixing a whole host of alignment problems

    .....and also when its been written on in biro and the membrames are stuck together, god love 'em

  14. #11
    Paul_L's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancaster, Lancs
    Posts
    199
    Thank Post
    26
    Thanked 15 Times in 10 Posts
    Rep Power
    21
    Quote Originally Posted by Domino View Post
    could also be the internal membrame being slightly stuck to the outer layer:

    low tech solution a-hoy!

    get some gaffa tape, stick it to the board, then lift & rip: sounds stupid, buts its worked for us in the past
    Not heard of this one before, will give that ago, next time I am in the school

    Paul

  15. #12
    farmerste's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    uk
    Posts
    339
    Thank Post
    100
    Thanked 23 Times in 20 Posts
    Rep Power
    21

    try a firmware update

    download version 9.7.103 of the smartboard software.
    in diagnostics for the board,(botttom right square)( product support )
    you need to goto View - smarboard 600 series
    you should see a greyed out button with flash on it
    press ctrl -shift- f
    and select sc9-4.1.2.0.flash, open- and follow onscreen instructions.

    this worked well for our smartboard 680, and 660 series.

    you can also enable 80 point calibration

    hope this helps


  16. Thanks to farmerste from:

    Paul_L (28th April 2008)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. CC3 - Smartboard 95
    By rlculver in forum Network and Classroom Management
    Replies: 6
    Last Post: 6th January 2008, 08:07 PM
  2. Smartboard
    By jcollings in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 16th November 2007, 05:47 PM
  3. SmartBoard 9.5 SP5 out
    By SimpleSi in forum Educational Software
    Replies: 2
    Last Post: 27th March 2007, 10:33 AM
  4. Smartboard 9.5
    By SimpleSi in forum Educational Software
    Replies: 27
    Last Post: 16th June 2006, 01:24 PM
  5. Smartboard Supplier
    By Vegas in forum Recommended Suppliers
    Replies: 29
    Last Post: 29th April 2006, 03:19 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •