+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Hardware Thread, Exchange Server down in Technical; Hi All, Such a lovely Monday when you walk in knowing that the Exchange server had nosedived on Sunday!! We ...
  1. #1

    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    154
    Thank Post
    17
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    5

    Unhappy Exchange Server down

    Hi All,

    Such a lovely Monday when you walk in knowing that the Exchange server had nosedived on Sunday!!

    We have an engineer booked but just curious as to whether anyone has any ideas as to the likely problem. The server boots to post but then just sits there on the intel boot agent and then halts saying media not found. Now interestingly when you switch the server on you don't see any lights chasing through the HDD (nor any amber light.....just no lights at all). I suspect the main issue could be the Raid controller but i am open to ideas. Luckily our network has a great Up time so having downtime for once in a blue moon although inconvenient isn't such a horrible situation.

    Anyway Happy Monday everyone!!!

  2. #2

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,948
    Thank Post
    886
    Thanked 1,697 Times in 1,475 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    447
    If you had Virtual servers wouldn't be so much an issue (sorry to rub it in ha ha)

  3. #3

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,611
    Thank Post
    1,496
    Thanked 1,051 Times in 920 Posts
    Rep Power
    303
    Sounds like you have sussed it either RAID Card or backplane that has the HDDs on it has failed. Do the HDDs spin that you can hear?

  4. #4

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,596
    Thank Post
    109
    Thanked 764 Times in 595 Posts
    Rep Power
    181
    Unless you hit the random bug my home desktop occasionally throws at me... helpfully re-ordering the hard disk boot priority order for no resaon :-\

    (I suspect it is the RAID card though... especially if it isn't reaching the RAID card's BIOS splash thingy)

  5. #5

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,140
    Thank Post
    403
    Thanked 622 Times in 568 Posts
    Rep Power
    181
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    If you had Virtual servers wouldn't be so much an issue (sorry to rub it in ha ha)
    Ah, being your usual helpful self there. ;-)

  6. #6
    Griff's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Bedfordshire
    Posts
    518
    Thank Post
    203
    Thanked 95 Times in 77 Posts
    Rep Power
    38
    15min logging in time for staff this morning so I sympathise with that Monday morning feeling
    182007d1371468354-happy-rep-day-garfield-monday-face.jpg

  7. #7

    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    154
    Thank Post
    17
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by Griff View Post
    15min logging in time for staff this morning so I sympathise with that Monday morning feeling
    182007d1371468354-happy-rep-day-garfield-monday-face.jpg
    Yeah we have a lag issue accross the site, something else i have yet to address!!

  8. #8

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    77
    Did this get sorted?

  9. #9

    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    154
    Thank Post
    17
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by sukh View Post
    Did this get sorted?
    We did yes, it did turn out to be the RAID controller in the end that had decided it would stop working after 5 years of continual use *tut* that got replaced although some miraculous motion in this whole problem meant the RAID config was lost obviously through the controller going down but also the RAID config that is stored on the HDD's had also been lost meaning we had to re-config and restore all the data stores from backup

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Outlook 2003 and Exchange Server 2003
    By faza in forum How do you do....it?
    Replies: 9
    Last Post: 8th October 2009, 08:16 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 16th March 2006, 09:57 AM
  3. Exchange server addressbooks
    By choran in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 24th February 2006, 02:18 PM
  4. Exchange Server
    By woody in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: 21st August 2005, 05:52 PM
  5. Exchange Server 2003 licensing query
    By tarquel in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 4th July 2005, 01:56 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •