+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Hardware Thread, Anyone using these? in Technical; We are kitting out a new Schools ICT Centre in Lancashire and are looking at putting these in the training ...
  1. #1

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,786
    Thank Post
    572
    Thanked 2,154 Times in 982 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    626

    Anyone using these?

    We are kitting out a new Schools ICT Centre in Lancashire and are looking at putting these in the training room switch cabinates with GBIC modules enabling a fibre upling to the server room.
    http://www.netgear.com/products/details/GS748T.php
    At just under £600 for a 48 port managed GB switch it seems a great package. Has anyone had any experience of them?

  2. #2
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,421
    Thank Post
    10
    Thanked 486 Times in 426 Posts
    Rep Power
    110

    Re: Anyone using these?

    Quote Originally Posted by Dos_Box
    We are kitting out a new Schools ICT Centre in Lancashire and are looking at putting these in the training room switch cabinates with GBIC modules enabling a fibre upling to the server room.
    http://www.netgear.com/products/details/GS748T.php
    At just under £600 for a 48 port managed GB switch it seems a great package. Has anyone had any experience of them?
    Is it really a managed switch? I looked at them recently but couldn't decide what a 'smart switch' was. They do a 24/48 port 10/100/1000 layer 2 managed. The GSM7248 is a layer 2 managed switch. It seems the 748T has some additional features compared to an unmanaged switch, but not as many as a managed one. I haven't used either though, so I can't comment too much.

  3. #3
    Guest

    Re: Anyone using these?

    One thing I will say regarding Netgear Switches is to flash it with an upto date bios as soon as you get it.

    Got a FSM750S recently, and it decided to lockup every night and knock out any switch attached to it. The bios was about 9 revisions out of date.

    After the flash all was well.

  4. #4

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,786
    Thank Post
    572
    Thanked 2,154 Times in 982 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    626

    Re: Anyone using these?

    Yup. Layer 2.
    http://reviews-zdnet.com.com/NetGear...1207&tag=uolst
    Someone seems happy with them.

  5. #5

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,498
    Thank Post
    1,488
    Thanked 1,049 Times in 918 Posts
    Rep Power
    301

    Re: Anyone using these?

    I got one of them, and have since removed it. It did lock up and just stop for no reason, although, it had not been programmed which could have been the problem, also was iffy on fibre uplinks which we used. Also they take about 5-10 minutes to start working when powering on. I do like my netgear stuff though, I think our issues with it is us cutting corners.

  6. #6

    Dos_Box's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston, Lancashire
    Posts
    9,786
    Thank Post
    572
    Thanked 2,154 Times in 982 Posts
    Blog Entries
    23
    Rep Power
    626

    Re: Anyone using these?

    From what I have read from Netgears site you MUST configure them before deploying.
    I'm going to download the manual and take a butchers.

SHARE:
+ Post New Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •