+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Hardware Thread, Text Effects/Text Boxes not printing in Technical; Hi all, We have a Konica Minolta BizHub C364 which we're able to print to directly, recently a problem has ...
  1. #1
    Fleetwood's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    751
    Thank Post
    187
    Thanked 107 Times in 58 Posts
    Rep Power
    44

    Text Effects/Text Boxes not printing

    Hi all,

    We have a Konica Minolta BizHub C364 which we're able to print to directly, recently a problem has occured regarding Word (docx) documents.

    Text boxes do not print out, nor do any text effects (see attached example document.) and it's obviously causing issues for teachers/students that are doing posters etc. - I have looked everywhere but cannot seem to find a solution despite all the 'fixes' out there. I've got the Print drawings/background images and colours boxes ticked, I've been through the Advanced tab and made sure any 'relevant' boxes are ticked but all to no avail.

    I've also tried numerous drivers, none seem to do the trick. I have resorted to saving the documents as PDFs and printing them, but this only fixes content with text effects added - Text Boxes still do not show in the PDF.

    Any ideas? I hope I've made sense...
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Marci's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield, West Yorkshire
    Posts
    896
    Thank Post
    84
    Thanked 235 Times in 194 Posts
    Rep Power
    82
    Not much help, I know, but prints out perfectly to ours...
    What happens when you print to PDF, rather than saving to PDF (if you have that option available to you)?
    Last edited by Marci; 7th May 2013 at 02:36 PM.

  3. #3
    Fleetwood's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    751
    Thank Post
    187
    Thanked 107 Times in 58 Posts
    Rep Power
    44
    Just my luck, haha.

    When you say print to pdf, do you mean something like CutePDF?? Or is this part of the Konica setup?

  4. #4
    Marci's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield, West Yorkshire
    Posts
    896
    Thank Post
    84
    Thanked 235 Times in 194 Posts
    Rep Power
    82
    Yeah, CutePDF or anything else that installs itself as a printer driver that writes to a file... rather than MS's internal save-to-PDF mechanism.

  5. #5
    Fleetwood's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    751
    Thank Post
    187
    Thanked 107 Times in 58 Posts
    Rep Power
    44
    Tried CutePDF just before I posted that and it was just a blank PDF file. Tried doing that attached document as 3 pages (copied+pasted it on each) and it was just 3 blank pages. Puzzling..

  6. #6
    Marci's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield, West Yorkshire
    Posts
    896
    Thank Post
    84
    Thanked 235 Times in 194 Posts
    Rep Power
    82
    That'd suggest to me it's an issue inside your Office installation rather than with printer driver etc... I know for certain Powerpoint has options to prevent it from printing text boxes & effects by default, but am unsure about the rest (and pointless me hunting for you here as I'm on OSX)

  7. #7
    HMCTech's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    618
    Thank Post
    37
    Thanked 48 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    We had a similar issue with Kyocera printers but not exactly what you describe. What we did on the printer was in Properties and Device Settings under the PDL button we changed it to PCL XL. Maybe test out the different settings in here and see if you have any joy.

  8. #8

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Somewhere and Nowhere
    Posts
    39
    Thank Post
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    We've had almost exactly the same issue with the same make of printers, just a different model (the C220). the lads when printing from our DT laptops do their A3 work with textboxes and images from the internet, it goes completely screwy like what you've posted above. I believe we have now resolved the issue, I'm just trying to rack my brains on how we did it. (the stop gap was to make into a PDF and then print)

  9. #9
    FishCustard's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Croydon
    Posts
    426
    Thank Post
    74
    Thanked 43 Times in 39 Posts
    Rep Power
    19
    I posted a thread just today about this exact same issue on our Konica 7450IIs - apologies for not noticing this one first!

    I'll look into the PDL > PCL XL change tomorrow and report back...

  10. #10
    Fleetwood's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    751
    Thank Post
    187
    Thanked 107 Times in 58 Posts
    Rep Power
    44
    Still no joy with this. Bit of a bugger as it's my last day here and I'd like to get it fixed before I go @AlexPilot, sorry for being thick here but how do I get to that setting?

  11. #11
    HMCTech's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    618
    Thank Post
    37
    Thanked 48 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    Quote Originally Posted by TBlax View Post
    Still no joy with this. Bit of a bugger as it's my last day here and I'd like to get it fixed before I go @AlexPilot, sorry for being thick here but how do I get to that setting?
    For me I right click on the printer and there is a Device Settings tab which has a button for PDL

  12. #12
    FishCustard's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Croydon
    Posts
    426
    Thank Post
    74
    Thanked 43 Times in 39 Posts
    Rep Power
    19
    I rang Konica support to see if they had anything to say about it - they seem to think that using the PostScript as opposed to the PCL driver will sort it out. I'm doubtful somehow, but have installed the PS driver on one of ours and will see how things go.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 24th July 2012, 09:37 PM
  2. [Pics] The Text May Or May Not Be True: Depends How Long The Queue Was
    By DaveP in forum Jokes/Interweb Things
    Replies: 0
    Last Post: 3rd September 2009, 11:07 PM
  3. HP K850 Not printing magenta after a while
    By ChrisH in forum Hardware
    Replies: 20
    Last Post: 11th March 2008, 04:09 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 24th October 2007, 11:34 PM
  5. Publisher not Printing
    By nicholab in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 30th April 2007, 08:14 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •