+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Hardware Thread, NEC PowerMate VL4 Power Issue in Technical; I have a strange hardware issue: Out of a small suite of 8 computers, 3 have just stopped playing ball ...
  1. #1
    Fazza's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    England
    Posts
    201
    Thank Post
    4
    Thanked 23 Times in 21 Posts
    Rep Power
    8

    NEC PowerMate VL4 Power Issue

    I have a strange hardware issue:

    Out of a small suite of 8 computers, 3 have just stopped playing ball and won't POST.

    if you plug the power cable in to one of the three desktops, they automatically come on, the CPU and PSU fans spin up and the optical drives LED comes on briefly as do the power and hard disk LEDs. In fact they flash in some sort of pattern.

    I've tried disconnecting all the drives and USB ports etc. to see if a faulty component is causing the issue bunt it still does the same thing.

    Any ideas?

  2. #2

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,341
    Thank Post
    624
    Thanked 1,584 Times in 1,421 Posts
    Rep Power
    414
    Dead cpu.

    Ben

  3. #3
    Fazza's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    England
    Posts
    201
    Thank Post
    4
    Thanked 23 Times in 21 Posts
    Rep Power
    8
    Unfortunately I didnt have time to take any hardware out of a working computer and swap it with one of the non-working ones and I wont be back on that site for a couple of weeks so I'll give that a go when I'm back there.

    I've just uploaded a video of it to YouTube so you can see the LEDs going beserk!


  4. #4

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,341
    Thank Post
    624
    Thanked 1,584 Times in 1,421 Posts
    Rep Power
    414
    I think I just disposed of half a dozen of those

    Ben

  5. #5
    Fazza's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    England
    Posts
    201
    Thank Post
    4
    Thanked 23 Times in 21 Posts
    Rep Power
    8
    It's the power supplies at fault as I took one from a working one and it powers on OK with that one.

    No luck in finding a power supply via Google so they're now out of action

  6. #6

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    37
    Thank Post
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    We had some of these a few years ago that had this issue, basically you have to do the following to recover it:
    1. Unplug power
    2. Press and hold the power for 15 seconds
    3. Release power button
    4. Replace power

    PC should now power up, hope this helps.

  7. #7

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,341
    Thank Post
    624
    Thanked 1,584 Times in 1,421 Posts
    Rep Power
    414
    What's the model number of the PSU on these?

    Ben

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Is this a power issue?
    By sparkeh in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 1st December 2009, 12:22 PM
  2. [Wanted] PSU for a NEC PowerMate VL360
    By ColinS in forum Classified Adverts
    Replies: 1
    Last Post: 6th November 2009, 12:43 PM
  3. dell latitude d505 power issues!
    By krisd32 in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 5th May 2009, 02:23 PM
  4. NEC Powermate ML450 networking problem
    By anne1 in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 14th July 2008, 11:40 AM
  5. nec powermate
    By chrbb in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 1st November 2006, 11:42 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •