+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
General Chat Thread, DAMN YOU, GATES!! in General; [I know this isn't Bill's fault... But it's fun to blame other people.] Blargh. I have to install XP onto ...
  1. #1

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    9,024
    Thank Post
    591
    Thanked 1,943 Times in 1,344 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    813

    DAMN YOU, GATES!!

    [I know this isn't Bill's fault... But it's fun to blame other people.]

    Blargh.

    I have to install XP onto a computer, then smartclient is over to CC3 to replace a broken computer temporally. [Yes, I know... It should be Win7. I don't make these decisions.]

    Do you think it works?

    [censored] no, it doesn't.


    Windows has to be the only OS where it's possibly to get the BSOD while trying to install it.[or whatever variant is in other OS's [comma? no comma? I are good grammarer.]]

    First, I thought it was because Ubuntu server edition was on it. So I installed Vista [With no problems.]

    Tried XP again... BSOD.

    Seriously, Windows? You're going to BSOD DURING THE [censored] INSTALL?!

    I hate you. Roll on [non-specifc data in the future] when I/we don't need to bother with this anymore...


    In other news:

    First thing Monday morning. Still drinking my first coffee.

    Given 2 bottles of pear cider by the head.


    Not sure if he's awesome, my job is awesome or I'm that damn awesome...
    Last edited by X-13; 30th January 2012 at 01:03 PM. Reason: I accidently the sentance. I'll try not to do it again.

  2. #2

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    853
    Thank Post
    111
    Thanked 112 Times in 108 Posts
    Rep Power
    45
    have you set the sata mode in the bios? think legacy from achi

  3. Thanks to irsprint84 from:

    X-13 (30th January 2012)

  4. #3

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Wiltshire
    Posts
    127
    Thank Post
    110
    Thanked 15 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16
    Had this on an old HP, turned out to be faulty memory. Might be worth just doing some diagnostics.

  5. Thanks to BenABF from:

    X-13 (30th January 2012)

  6. #4

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    9,024
    Thank Post
    591
    Thanked 1,943 Times in 1,344 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    813
    It came with XP installed, and all I've done in the BIOS is turn off "halt on no keyboard".

    I doubt it's the memory... But I'll test it tomorrow. [I'm lounging around at home... LIKE A BOSS!]

  7. #5

    Domino's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bromley
    Posts
    4,126
    Thank Post
    215
    Thanked 1,255 Times in 786 Posts
    Blog Entries
    4
    Rep Power
    505
    Quote Originally Posted by X-13 View Post
    [or whatever variant is in other OS's [comma? no comma? I are good grammarer.]
    that's no comma, that's a fully operational battle-apostrophe!

    ..and no, it's not needed

  8. 2 Thanks to Domino:

    elsiegee40 (30th January 2012), X-13 (30th January 2012)

  9. #6

    Oaktech's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    2,764
    Thank Post
    760
    Thanked 539 Times in 422 Posts
    Rep Power
    259
    Quote Originally Posted by X-13 View Post
    I hate you. Roll on [non-specifc data in the future] when I/we don't need to bother with this anymore...
    it's pretty specific...08/04/2014 Microsoft Support Lifecycle

  10. Thanks to Oaktech from:

    X-13 (30th January 2012)

  11. #7
    bondbill2k2's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    West Midlands
    Posts
    1,013
    Thank Post
    80
    Thanked 66 Times in 51 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    42
    Quote Originally Posted by irsprint84 View Post
    have you set the sata mode in the bios? think legacy from achi
    I'm guilty of this mistake more then once, the first time I sent an XP image to a dozen new machines, 2 BSOD both times and the rest were fine so I called up the supplier and had an engineer on site next day......it was just the sata mode! Embarising for me but its a mistake I wont make twice and I did have to ask why was the BIOS set different on these 2 of the same batch/order number?

  12. Thanks to bondbill2k2 from:

    X-13 (30th January 2012)

  13. #8

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    228
    Thank Post
    3
    Thanked 36 Times in 33 Posts
    Rep Power
    15
    Hardware faults can sometimes show up during an install even though XP was working ok before I'm afraid it doesn't mean much!
    I would also think about running hdd diags if mem diags pass ok. You could also use one of the free disk tools to wipe the drive so you know there isn't any junk left on there from the old installs.

    Is your copy of XP upto date i.e. with the SP3 on it?
    Don't you need at least SP2 for drives over 137GB?

  14. Thanks to ToyHeartsFan from:

    X-13 (30th January 2012)

  15. #9
    Arcath's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    972
    Thank Post
    102
    Thanked 116 Times in 101 Posts
    Rep Power
    74
    If its a HP changing the SATA mode in the BIOS is needed to install XP. They had some random SATA controller which needed a driver, if you swap it to IDE mode its fine. Had this with one of the models of laptop, they've upgraded to 7 no probs but they need the change (or a hp xp disk) to install XP

  16. Thanks to Arcath from:

    X-13 (30th January 2012)

  17. #10

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    9,024
    Thank Post
    591
    Thanked 1,943 Times in 1,344 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    813
    Quote Originally Posted by Domino View Post
    that's no comma, that's a fully operational battle-apostrophe!

    ..and no, it's not needed
    A battle apostrophe, you say?

    Well then, I make it war-o'clock.

    RELEASE THE EMOTE-ZOMBIES!!

    ( x_x) {RAWR!)

    ( x_x) {RAWR!)

    ( x_x) {RAWR!)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Almost crashed my car... damn you Moyles!
    By Samson in forum General Chat
    Replies: 23
    Last Post: 6th November 2008, 12:53 PM
  2. Promethean, Damn you.
    By Daleus in forum Hardware
    Replies: 19
    Last Post: 4th October 2008, 11:46 AM
  3. persistent routes (damn you!)
    By mudcow007 in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: 9th March 2007, 10:00 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •