+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
General Chat Thread, Cd Drive aint working? in General; The 2 cd drives are not working on my computer for some reason. They are plugged in etc the light ...
  1. #1
    Lesley_tech's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    40
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    13

    Angry Cd Drive aint working?

    The 2 cd drives are not working on my computer for some reason. They are plugged in etc the light comes on but don't read disk's. What is wrong with it!!

  2. #2

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,028
    Thank Post
    887
    Thanked 1,723 Times in 1,488 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    Quote Originally Posted by Lesley_tech View Post
    The 2 cd drives are not working on my computer for some reason. They are plugged in etc the light comes on but don't read disk's. What is wrong with it!!
    possibly not connected up inside.

  3. #3
    Lesley_tech's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    40
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    13
    They are plugged in inside i quoted that my first post ;D lol

  4. #4

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,028
    Thank Post
    887
    Thanked 1,723 Times in 1,488 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    I should have explained more. Are they connected to the motherboard? are they IDE drives? if so are they on the same cable? If they are on the same cable is one drive set to slave?

  5. #5

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,572 Times in 1,252 Posts
    Rep Power
    340
    Do they appear in the BIOS and Explorer? If they're IDE, have you set them up as master and slave using jumper settings?

  6. #6

    SYSMAN_MK's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    4,006
    Thank Post
    489
    Thanked 1,343 Times in 729 Posts
    Rep Power
    429
    Are they listed in device manager?

  7. #7
    Lesley_tech's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    40
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    13
    Right guys I have opened my computer up and feel like a prat! when my mothboard was replaced when it was burned out the cables have not been replaced and are missing! Sorry for the trouble ! but thanks for the help

  8. #8

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,028
    Thank Post
    887
    Thanked 1,723 Times in 1,488 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    Quote Originally Posted by Lesley_tech View Post
    Right guys I have opened my computer up and feel like a prat! when my mothboard was replaced when it was burned out the cables have not been replaced and are missing! Sorry for the trouble ! but thanks for the help
    I do it many times!

    When i replace i hard drive i always forget to connect it back up, I just screw it up a leave it unplugged.

  9. #9
    Lesley_tech's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    40
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    13
    Haha!!

  10. #10

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,778
    Thank Post
    3,282
    Thanked 1,053 Times in 974 Posts
    Rep Power
    365
    I don't have that problem anymore - I just have the drive carrier that I screw to the hard drive and slide it in until it clicks as I have a Mac Pro.

    So no forgetting of cables etc.

  11. #11

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,028
    Thank Post
    887
    Thanked 1,723 Times in 1,488 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    Quote Originally Posted by mac_shinobi View Post
    I don't have that problem anymore - I just have the drive carrier that I screw to the hard drive and slide it in until it clicks as I have a Mac Pro.

    So no forgetting of cables etc.
    Show off

  12. #12
    apeo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lost
    Posts
    1,612
    Thank Post
    95
    Thanked 115 Times in 111 Posts
    Rep Power
    42
    Quote Originally Posted by Lesley_tech View Post
    They are plugged in inside i quoted that my first post ;D lol
    Was funny when i saw the above and funnier when i saw below...


    Quote Originally Posted by Lesley_tech View Post
    Right guys I have opened my computer up and feel like a prat! when my mothboard was replaced when it was burned out the cables have not been replaced and are missing! Sorry for the trouble ! but thanks for the help
    Im sure all of us at one point or another have done the same, i know i have.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Permissions on your simsroot/sims drive/s: drive
    By Oops_my_bad in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 30th August 2014, 09:41 PM
  2. Price Aint Heavy Here's Our Brother!
    By CPLTD in forum Our Advertisers
    Replies: 0
    Last Post: 4th September 2008, 11:25 AM
  3. Replies: 19
    Last Post: 18th April 2008, 07:49 AM
  4. Drive mapping renames not working on new machines
    By mullet_man in forum Scripts
    Replies: 6
    Last Post: 9th August 2007, 11:48 AM
  5. Replies: 7
    Last Post: 8th July 2007, 09:40 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •