+ Post New Thread
Results 1 to 14 of 14
General Chat Thread, CyanogenMod 7.1 - Auto-display picturees in e-mails? in General; I'm running CyanogenMod 7.1 on my HTC and love it. Had it for ages now, but one thing that bugs ...
  1. #1
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 491 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0

    CyanogenMod 7.1 - Auto-display picturees in e-mails?

    I'm running CyanogenMod 7.1 on my HTC and love it. Had it for ages now, but one thing that bugs me is that pictures never auto-display in e-mails. I always have to hit the "Show Pictures" button. I've looked everywhere for a way to auto-display pictures but can't seem to find an option for this. Is it possible? Or is there an Android e-mail client which will do this in the Play store?

  2. #2
    cpjitservices's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Hessle
    Posts
    2,503
    Thank Post
    519
    Thanked 292 Times in 268 Posts
    Rep Power
    83
    I have cynanogen mod 10, its crap... cant get the camera to work at all I have A HTC Desire.

    Where did you get the files for 7 ? Id rather flash downways and get my camera working again!


    Ive no idea on the email thing though sorry!

  3. #3


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.403651, -0.515458
    Posts
    9,141
    Thank Post
    234
    Thanked 2,735 Times in 2,016 Posts
    Rep Power
    799
    Quote Originally Posted by cpjitservices View Post
    can't get the camera to work at all I have a HTC Desire.
    Which CM10 ROM are you using? There are some (like this one) which don't have camera problems (at least according to release notes).

    Quote Originally Posted by cpjitservices View Post
    I have CyanogenMod 10, it's crap...
    I haven't had any problems with CM 10.1 on my Nexus 4. Everything works.

    Quote Originally Posted by cpjitservices View Post
    Where did you get the files for 7?
    You could try here... download.cyanogenmod.org/?device=bravo&type=stable

  4. #4
    cpjitservices's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Hessle
    Posts
    2,503
    Thank Post
    519
    Thanked 292 Times in 268 Posts
    Rep Power
    83
    Not sure of which CMX10 it is .. i Have just reflahsed to CM7 - nothing but unexpected errors and force closes...

  5. #5


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.403651, -0.515458
    Posts
    9,141
    Thank Post
    234
    Thanked 2,735 Times in 2,016 Posts
    Rep Power
    799
    Did you wipe the caches?

  6. #6
    cpjitservices's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Hessle
    Posts
    2,503
    Thank Post
    519
    Thanked 292 Times in 268 Posts
    Rep Power
    83
    Havent tried it.... Im going to re-flash and wipe the caches.

  7. #7
    Sdrawkcab's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    uk
    Posts
    310
    Thank Post
    2
    Thanked 97 Times in 53 Posts
    Rep Power
    53
    Quote Originally Posted by cpjitservices View Post
    I have cynanogen mod 10, its crap... cant get the camera to work at all I have A HTC Desire.

    Where did you get the files for 7 ? Id rather flash downways and get my camera working again!


    Ive no idea on the email thing though sorry!
    The regular/original HTC desire? I'm hardly suprised that CM10 isn't working well on there then! You're making the phone run an OS that was released like 3 generations after the phone was! Switch to a proper supported ROM for your device like CM7, which you can get from here

  8. #8
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 491 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by cpjitservices View Post
    Where did you get the files for 7 ? Id rather flash downways and get my camera working again!
    I have an HTC Desire HD and the highest stable version available is 7.2 but I had a few issues with the menus not working correctly. 7.1 works fine.

    Also nice to see my thread taken over...
    Last edited by Rawns; 30th January 2013 at 08:58 AM.

  9. #9


    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2,878
    Thank Post
    1,063
    Thanked 424 Times in 313 Posts
    Rep Power
    225
    @cpjitservices - Regular Desire with CM7.2. No problems with the camera here. Sounds like a downgrade would be best.

    Back OT, @Rawns - are you using any particular program to view your emails, or just the stock browser to navigate to your inbox? My (rarely used) hotmail account has to manually be told to show pictures, but afaik (and I'll check this later - signal here is terrible) my Gmail pictures show up just fine. Have you checked the settings of your email provider to see if it's an option there? Perhaps it's something to do with 'trusting' the source?

  10. #10

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,807
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224
    I have Cyanogen 10.1 on my Samsung Galaxy S2 and it's rock solid stable. Anyway, the OPs issue is not a Cyanogen one, it's a Mail app one. I presume you're using the Mail app with an exchange account. If so, there's no way round this within Mail. It's a bug^H^H^H feature of MS ActiveSync. The only other option in this case would be to use K9 with IMAP that'll let you download the mails and load the images inline. It'll also suck your battery less than Activesync too.
    Last edited by Geoff; 30th January 2013 at 10:14 AM.

  11. #11
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 491 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Garacesh View Post
    Back OT, @Rawns - are you using any particular program to view your emails, or just the stock browser to navigate to your inbox? My (rarely used) hotmail account has to manually be told to show pictures, but afaik (and I'll check this later - signal here is terrible) my Gmail pictures show up just fine. Have you checked the settings of your email provider to see if it's an option there? Perhaps it's something to do with 'trusting' the source?
    It's the standard stock e-mail client. ANY e-mail with pictures has them hidden with the "show pictures" button available. The pictures seem to load so quickly too that I assume the images have already been downloaded already but are hidden by default. If I show the pictures and then change the orientation of my phone from portrait to landscape, they get hidden again and I have to hit the "show pictures" button.

    Quote Originally Posted by Geoff View Post
    I have Cyanogen 10.1 on my Samsung Galaxy S2 and it's rock solid stable. Anyway, the OPs issue is not a Cyanogen one, it's a Mail app one. I presume you're using the Mail app with an exchange account. If so, there's no way round this within Mail. It's a bug^H^H^H feature of MS ActiveSync. The only other option in this case would be to use K9 with IMAP that'll let you download the mails and load the images inline. It'll also suck your battery less than Activesync too.
    It's not an exchange account, it's my home TalkTalk account.
    Last edited by Rawns; 30th January 2013 at 10:16 AM.

  12. #12

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,807
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224
    Try it with K9 then?

  13. Thanks to Geoff from:

    Rawns (30th January 2013)

  14. #13


    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2,878
    Thank Post
    1,063
    Thanked 424 Times in 313 Posts
    Rep Power
    225
    Quote Originally Posted by Rawns View Post
    It's the standard stock e-mail client. ANY e-mail with pictures has them hidden with the "show pictures" button available. The pictures seem to load so quickly too that I assume the images have already been downloaded already but are hidden by default. If I show the pictures and then change the orientation of my phone from portrait to landscape, they get hidden again and I have to hit the "show pictures" button.
    Ah. I check emails by browsing to the website (hotmail.com/gmail.com etc) so I guess I'm not much use here.
    Then again, I rarely use my phone for emails.

  15. #14
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 491 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Geoff View Post
    Try it with K9 then?
    Awesome! Wish I knew this existed earlier. Pictures instantly visible. Thanks.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Display path in Address Bar
    By Chuckster in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 23rd February 2009, 08:43 PM
  2. using the 'auto configuration Scripting' in IE
    By Liam in forum How do you do....it?
    Replies: 9
    Last Post: 25th October 2007, 01:34 PM
  3. Question from BETT - Displaying Folders in Webpage
    By peterv5 in forum Web Development
    Replies: 10
    Last Post: 12th January 2007, 11:01 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 16th September 2006, 09:33 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: 14th November 2005, 12:24 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •