+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Enterprise Software Thread, KMS Activation Problem in Technical; I've got a whole load of machines (like 10) which have decided they don't like my KMS host - when ...
  1. #1

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,800
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349

    KMS Activation Problem

    I've got a whole load of machines (like 10) which have decided they don't like my KMS host - when trying to activate the clients I get

    "0xC004F038
    The software Licensing Service reported that the computer could not be activated. The count reported by your Key Management Service (KMS) is insufficient. Please contact your system administrator."

    I've got 700 clients registered through it and they all work!

  2. #2
    Midget's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    In a Server Room cutting through a forest of Cat5e
    Posts
    1,298
    Thank Post
    5
    Thanked 59 Times in 49 Posts
    Rep Power
    39
    Chuck the Volume Activation Management Tool (VAMT) 2.0 tool onto the KMS server and add the machines into it and try to manually activate.

    Also run the following command "slmgr.exe /dlv" to check the count level.

  3. #3

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,800
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    Done that its what reported the error in a readable format! The count is something like 2300 although I'm not sure why as we only have 900 machines - I guessed its when they updated after 6months

  4. #4
    Midget's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    In a Server Room cutting through a forest of Cat5e
    Posts
    1,298
    Thank Post
    5
    Thanked 59 Times in 49 Posts
    Rep Power
    39
    How strange, and yes you're right.

    Can you activate any new machines at all?

    What's the output of "slmgr.vbs -dli" ?
    Last edited by Midget; 20th April 2012 at 08:04 AM.

  5. #5

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,800
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    It appears to be machines trying to re-activate rather then new ones so I wondering whether its a client side issue rather then a Server side issue (not sure what though!)

    Key Management Service cumulative requests received from clients
    Total requests received: 25767
    Failed requests received: 76
    Requests with License Status Unlicensed: 0
    Requests with License Status Licensed: 23319
    Requests with License Status Initial grace period: 1975
    Requests with License Status License expired or Hardware out of tolerance: 8
    1
    Requests with License Status Non-genuine grace period: 0
    Requests with License Status Notification: 316

  6. #6
    MicrosoftTechy's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    78
    Thank Post
    1
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    10
    Your network is set up wrong MUST BE DNS

  7. #7

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,800
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    Quote Originally Posted by MicrosoftTechy View Post
    Your network is set up wrong MUST BE DNS
    It works for all 896 PCs and 4 don't work - so errr it's right

  8. #8
    DrPerceptron's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    In a house
    Posts
    917
    Thank Post
    34
    Thanked 134 Times in 114 Posts
    Rep Power
    41
    Have you tried a slmgr.vbs -rearm and slmgr.vbs -ato


    I'm not sure where you found out you have 2300 activations... that seems, odd (unless VAMT tells you)

    When you run dli, the highest value against "count" will only ever by 50. The rest is *everything* since you activated KMS.
    Last edited by DrPerceptron; 27th April 2012 at 02:53 PM.

  9. #9

    Join Date
    May 2011
    Location
    Jus North of London, close but not too close
    Posts
    739
    Thank Post
    172
    Thanked 56 Times in 54 Posts
    Rep Power
    35
    Quote Originally Posted by DrPerceptron View Post
    Have you tried a slmgr.vbs -rearm and slmgr.vbs -ato


    I'm not sure where you found out you have 2300 activations... that seems, odd (unless VAMT tells you)

    When you run dli, the highest value against "count" will only ever by 50. The rest is *everything* since you activated KMS.
    When you open up VAMT you can check online to see how many activations IT RECKONS have being used of a product.

  10. #10

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Berkshire
    Posts
    111
    Thank Post
    18
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Rep Power
    10
    Did you check that you have unique UUIDs? I had a problem with that after I used WDS to reimege everything

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. KMS activation problems
    By glennda in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 4
    Last Post: 10th December 2010, 09:51 AM
  2. KMS Activation Woes
    By Gatt in forum Windows 7
    Replies: 4
    Last Post: 31st August 2010, 03:46 PM
  3. Activation problems
    By synaesthesia in forum Windows 7
    Replies: 0
    Last Post: 21st April 2010, 05:54 PM
  4. KMS activation
    By zag in forum Windows 7
    Replies: 23
    Last Post: 24th February 2010, 04:59 PM
  5. Netsupport school - activation problem
    By Halfmad in forum Network and Classroom Management
    Replies: 36
    Last Post: 20th October 2009, 11:38 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •