+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Enterprise Software Thread, Unable to email a group in Exchange in Technical; Hi all Having a slightly odd issue with Exchange server. We have an IP gateway device attached to our fire ...
  1. #1
    sdc
    sdc is offline
    sdc's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Dorset, UK
    Posts
    312
    Thank Post
    53
    Thanked 42 Times in 37 Posts
    Rep Power
    42

    Unable to email a group in Exchange

    Hi all

    Having a slightly odd issue with Exchange server. We have an IP gateway device attached to our fire alarm, which allows us to manage/interrogate the system. It has the facility to send emails when events occur, which is really useful - the emails arrive immediately something happens, which makes getting to the source of a fire alarm much more efficient than having to charge across the site to the fire panel, then back across to wherever it tells us to go.

    However, the IP gateway device only allows up to four email addresses. This would have been easy to work with - or so I thought! - by getting it to email an Exchange mail-enabled group. The trouble is, emails sent by the device to a group email address never arrive. Emails to specific people's addresses do, and the user I've created for the fire alarm to send from can send to the group from Outlook - just not from the IP gateway device!

    Does anyone have any thoughts or suggestions, please? All gratefully received!

  2. #2
    dayzd's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    In front of computer
    Posts
    406
    Thank Post
    76
    Thanked 59 Times in 48 Posts
    Rep Power
    24
    Don't know if it's possible, but have you tried making a regular email account for the system to send the message to (which seems to work), then have that account auto-forward to the group?

    Not much of an authority on Exchange, but it has to be worth a shot, right?

  3. Thanks to dayzd from:

    sdc (2nd December 2011)

  4. #3
    sdc
    sdc is offline
    sdc's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Dorset, UK
    Posts
    312
    Thank Post
    53
    Thanked 42 Times in 37 Posts
    Rep Power
    42
    Sure; the idea had crossed my mind but I thought it must be possible to get the device to send directly a group! I will investigate setting up the email --> individual --> group route. Thanks.

  5. #4

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    77
    1. Your issue is probably that the DG has the authenticated users set on it, the gateway would be seen as anonymous and not authenticated. Uncheck this and test.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 10th September 2010, 07:27 AM
  2. [MS Office - 2003] unable to use the mouse in the text field
    By kevbaz in forum Office Software
    Replies: 1
    Last Post: 27th May 2010, 02:05 PM
  3. Unable to add domain resources in Windows Server 2008 TSG role.
    By albertwt in forum Windows Server 2008
    Replies: 9
    Last Post: 8th September 2009, 02:16 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 9th March 2007, 09:10 AM
  5. Replies: 15
    Last Post: 2nd November 2006, 02:38 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •