+ Post New Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
Enterprise Software Thread, Exchange 2007 stopped sending emails! in Technical; I know very little about exchange so plz help! So Emails are still coming in but are no longer going ...
  1. #1

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,842
    Thank Post
    219
    Thanked 271 Times in 219 Posts
    Rep Power
    69

    Exchange 2007 stopped sending emails!

    I know very little about exchange so plz help!

    So Emails are still coming in but are no longer going out. I have exchange 2007 on 2003R264BIT the errors I see are the following.

    "The account 'NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON' provided valid credentials, but is not authorized to use the server; failing authentication."

    and about 3 hours ago! the following!

    "An internal transport certificate will expire soon. Thumbprint:4293EB6D8097AAC38F25826A9B0F39E6B5968AE 3, hours remaining: 167"

  2. #2

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,842
    Thank Post
    219
    Thanked 271 Times in 219 Posts
    Rep Power
    69
    Anyone feel like nursing me through this?

    The STARTTLS certificate will expire soon: subject: exchange.DCC-SCH-4505.local, hours remaining: 4293EB6D8097AAC38F25826A9B0F39E6B5968AE3. Run the New-ExchangeCertificate cmdlet to create a new certificate.

  3. #3

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    78
    Hi

    1. Is this issue for all users or some?
    2. If this is for some, is this a member of a privledge group such as domain admins, if so remove them
    3. If this is for all users, can you test via OWA,
    4. If this still fails, we can up the logging on Exchange for SMTP and see what's going on.

    Sukh

  4. #4

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,842
    Thank Post
    219
    Thanked 271 Times in 219 Posts
    Rep Power
    69
    its for all users. The second error message make sense as it has now expired, I just don't know what exactly to do. I found the example on the MS website (I think)
    Code:
    Get-ExchangeCertificate -Thumbprint c4248cd7065c87cb942d60f7293feb7d533a4afc | New-ExchangeCertificate
    but I use my certificate thumb print?

    Where do I do this?

  5. #5

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    78
    Is this a self signed certificate?

    See below.

    Exchange Server 2007: Renewing the self-signed certificate | Exchangepedia

    Sukh

  6. Thanks to sukh from:

    chazzy2501 (28th April 2011)

  7. #6

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,842
    Thank Post
    219
    Thanked 271 Times in 219 Posts
    Rep Power
    69
    OK so I did this,

    then reset the server no transport errors! Is it fixed how long until mail starts shifting again?

    odd that the date on the cert is the 05/05 it shouldn't have expired yet? server date and time correct btw

  8. #7

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    78
    I would restart your MS Exchange services again.

    Get-ExchangeCertificate | fl >c:\exchcert.txt

    Post/PM me the details

    Sukh

  9. #8

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,842
    Thank Post
    219
    Thanked 271 Times in 219 Posts
    Rep Power
    69
    So a certificate with a thumb print "5445EBEEC3F61EEBDE6503805B0A5FBA7DD9ECA2" expired today? but no error message.. do I perform the same renew?

  10. #9

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    78
    BAC80680ACF0C1B521F8DD69D832BDB591873DD9 - This is the only which which is invalid. That expired, the one you renewed today is fine. Except you have not bound it to IIS.

    Are you still having an issue with sending emails? If yes do you get any NDR's?

    Sukh

  11. Thanks to sukh from:

    chazzy2501 (28th April 2011)

  12. #10

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,842
    Thank Post
    219
    Thanked 271 Times in 219 Posts
    Rep Power
    69
    The event viewer is clean but emails are not going, I used the queue viewer and I can see 128 messages, it has an error 451 4.40 DNS query failed under last error. But nothing in the even logs..

    where do I get an NDR

  13. #11

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,842
    Thank Post
    219
    Thanked 271 Times in 219 Posts
    Rep Power
    69
    YAY! it's all working? the error I described above was reoccuring but when I manually told it to retry it worked....

    Thanks EVER so much for your help! My lack of experience with exchange bit me again. I'll have to go on some training, if the school will pay for it!

  14. #12

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    78
    Glad it worked

    Cheers
    S

  15. #13

    Join Date
    May 2008
    Posts
    536
    Thank Post
    18
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16
    Hi Everyone

    Im getting the 451 4.4.0 DNS query failed on my messages when people send to external email addresses. does anyone know how i can resolve this?

    Thanks

  16. #14

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South West
    Posts
    1,842
    Thank Post
    219
    Thanked 271 Times in 219 Posts
    Rep Power
    69
    Quote Originally Posted by techie08 View Post
    Hi Everyone

    Im getting the 451 4.4.0 DNS query failed on my messages when people send to external email addresses. does anyone know how i can resolve this?

    Thanks
    Damn, it's come back! I manualy hit retry and it's ok but then it fails again on the automatic retry?

    Nothing relavant in the error logs this error is only appears on the queue viewer?

  17. #15

    Join Date
    May 2008
    Posts
    536
    Thank Post
    18
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    16
    Quote Originally Posted by chazzy2501 View Post
    Damn, it's come back! I manualy hit retry and it's ok but then it fails again on the automatic retry?

    Nothing relavant in the error logs this error is only appears on the queue viewer?
    How do you manually retry? also are you using a smarthost on SWGFL?



SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Liberum has stopped sending emails
    By Zourous in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 17th June 2010, 12:11 PM
  2. Exchange 2007 Outlook Anywhere Stopped Working
    By Dos_Box in forum Windows Server 2008
    Replies: 9
    Last Post: 9th July 2009, 10:00 PM
  3. Problems sending outgoing emails with Exchange 2003
    By Fraser-09 in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 2
    Last Post: 31st March 2009, 06:58 PM
  4. Exchange 2007 not sending emails
    By MarkB in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: 31st July 2007, 11:25 AM
  5. Outlook 2007 sending emails to @local
    By Mintsoft in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 7th July 2006, 12:52 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •