+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Enterprise Software Thread, Exchange 2007 - Out of office with Outlook 2013 in Technical; I have an issue with Outlook 2013 and Microsoft Exchange 2007. When trying to modify Out of office the error ...
  1. #1

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349

    Exchange 2007 - Out of office with Outlook 2013

    I have an issue with Outlook 2013 and Microsoft Exchange 2007.

    When trying to modify Out of office the error "Your automatic reply settings cannot be displayed because the server is currently unavailable. Try again later" is displayed. From an Outlook 2007 machine this is fine.

    The Test Auto Config is displayed here:
    Code:
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <Autodiscover xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/responseschema/2006">
      <Response xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/outlook/responseschema/2006a">
        <User>
          <DisplayName>Display_Name</DisplayName>
          <LegacyDN>/o=COMP/ou=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/cn=RECIPIENTS/cn=User</LegacyDN>
          <DeploymentId>9b3918cb-e0be-4e23-abdf-5ac593723e59</DeploymentId>
        </User>
        <Account>
          <AccountType>email</AccountType>
          <Action>settings</Action>
          <Protocol>
            <Type>EXCH</Type>
            <Server>InternalServer.FQDN</Server>
            <ServerDN>/o=COm/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=Server</ServerDN>
            <ServerVersion>72038053</ServerVersion>
            <MdbDN>/o=Comp/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=Server/cn=Microsoft Private MDB</MdbDN>
            <PublicFolderServer>ServerInternal.FQDN</PublicFolderServer>
            <AD>Domain.Controler.Local</AD>
            <ASUrl>https://ServerInternal.FQDN/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
            <EwsUrl>https://ServerInternal.FQDN/EWS/Exchange.asmx</EwsUrl>
            <OOFUrl>https://ServerInternal.FQDN/EWS/Exchange.asmx</OOFUrl>
            <UMUrl>https://ServerInternal.FQDN/UnifiedMessaging/Service.asmx</UMUrl>
            <OABUrl>https://ServerInternal.FQDN/OAB/e86e381d-307f-4451-836a-73615e054f9b/</OABUrl>
          </Protocol>
          <Protocol>
            <Type>EXPR</Type>
            <Server>ServerExternalFQDN</Server>
            <SSL>On</SSL>
            <AuthPackage>Basic</AuthPackage>
            <OABUrl>https://ServerExternal.FQDN/OAB/e86e381d-307f-4451-836a-73615e054f9b/</OABUrl>
          </Protocol>
          <Protocol>
            <Type>WEB</Type>
            <Internal>
              <OWAUrl AuthenticationMethod="Basic, Fba">https://ServerInternal.FQDN/owa</OWAUrl>
              <Protocol>
                <Type>EXCH</Type>
                <ASUrl>https://ServerInternal.FQDN/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
              </Protocol>
            </Internal>
          </Protocol>
        </Account>
      </Response>
    </Autodiscover>
    I can access every web address mentioned (I got a 403 forbidden on the OAB one though).

    I have tried everything I can think off and google and Am at the point of banging my head on the wall!!

    Any ideas?

  2. #2

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Leicestershire
    Posts
    51
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    11
    Just a thought on this, Exchange 2007 with Outlook 13 is not a supported deployment!

  3. #3

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    Quote Originally Posted by HPlum78 View Post
    Just a thought on this, Exchange 2007 with Outlook 13 is not a supported deployment!
    Exchange 2013 is in the pipeline. I am just rolling out VDI for this client now so we went with 2013 to start with.

    I am just removing a few updates which can apparently cause an issue.

  4. #4

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Leicestershire
    Posts
    51
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    11
    just had a quick look in to this and dug this up just in case you have not come across this - Outlook 2013 Free/Busy Fails After Updates
    Last edited by HPlum78; 18th December 2013 at 04:00 PM.

  5. #5

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    Quote Originally Posted by HPlum78 View Post
    just had a quick look in to this and dug this up just in case you have not come across this - Outlook 2013 Free/Busy Fails After Updates
    That's exactly what I am doing at the moment!

  6. #6

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    That works but is a bit of a pita (as you have to remove outlook profile).

    I am just trying windows updates to see if the newer ones fix this.

  7. #7
    Devontechie's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    UK
    Posts
    895
    Thank Post
    179
    Thanked 200 Times in 163 Posts
    Rep Power
    71
    Quote Originally Posted by HPlum78 View Post
    Just a thought on this, Exchange 2007 with Outlook 13 is not a supported deployment!
    Looking at the outlook 2013 specs on the Microsoft site, exchange 2007 is supported. Exchange 2003 isn't...

    Just had a thought, I had this the other day with Outlook 2007 & 2010 and exchange 2010.
    Last edited by Devontechie; 18th December 2013 at 08:21 PM.

  8. #8

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    TBH i hadnt check if it was supported or not.

    It appears to be those updates which cause the issue.

  9. #9

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    817
    Thank Post
    99
    Thanked 65 Times in 47 Posts
    Rep Power
    26
    Same problem here. For now until we go to manage our upgrade to 2013 we tell staff to use OWA to set their out of office.

  10. #10

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,808
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    Quote Originally Posted by burgemaster View Post
    Same problem here. For now until we go to manage our upgrade to 2013 we tell staff to use OWA to set their out of office.
    remove those updates and it resolves issue, unless it is autodiscover issue.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 1st February 2012, 08:23 PM
  2. Exchange - Disable out of office for students
    By eddyc in forum Enterprise Software
    Replies: 2
    Last Post: 22nd June 2011, 12:14 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 17th November 2010, 03:43 PM
  4. Exchange 2k7 - Out of office
    By Edu-IT in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 13th June 2010, 06:48 PM
  5. Outlook 2007 - Out of Office
    By flashsnaps in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 4th December 2008, 01:07 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •