+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Enterprise Software Thread, SCCM 2012 Google Chrome Update W7 UAC in Technical; Hello all, I switched from deploying my chrome updates via GPO to using SCCM . After I deployed the application ...
  1. #1
    ADMaster's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    348
    Thank Post
    5
    Thanked 38 Times in 33 Posts
    Rep Power
    25

    Question SCCM 2012 Google Chrome Update W7 UAC

    Hello all,

    I switched from deploying my chrome updates via GPO to using SCCM. After I deployed the application several users are getting prompted with UAC each time they open chrome.

    If the user clicks no on the UAC prompt the old version of chrome is launched.

    When I enter the admin credentials the new version is launched and they are no longer prompted with UAC.

    Any advice for redeploying this properly so users are not prompted?

    Thank you,

  2. #2
    free780's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1,068
    Thank Post
    45
    Thanked 86 Times in 81 Posts
    Rep Power
    23
    Are you installing for the user or system?

  3. #3

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,252
    Thank Post
    898
    Thanked 1,785 Times in 1,537 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    463
    Using the google chrome enterprise MSI installer via machine deployment all is ok.

  4. #4
    ADMaster's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    348
    Thank Post
    5
    Thanked 38 Times in 33 Posts
    Rep Power
    25
    I am using the enterprise MSI and I am deploying to the machine.

    FN-GM are you using a package or application? I used an application.

    This is only happening on some machines, I haven't found a pattern yet.

  5. #5

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,252
    Thank Post
    898
    Thanked 1,785 Times in 1,537 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    463
    I used package.

  6. #6


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.403651, -0.515458
    Posts
    9,480
    Thank Post
    246
    Thanked 2,839 Times in 2,096 Posts
    Rep Power
    817
    I've deployed Chrome as a "required" application in SCCM 2012 to a device collection containing all PCs. No problems so far.

  7. #7
    ADMaster's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    348
    Thank Post
    5
    Thanked 38 Times in 33 Posts
    Rep Power
    25
    Hi all,
    I’ve done some more testing since the next version came out and was able to reproduce the problem.
    This issue happens if chrome tries to update while a user has the application open. To get around this I changed the program to a script install and created a batch file to kill chrome before calling the MSI.

    I hope this helps someone else who gets this error.

    Thanks



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Google Chrome Updater vs Proxy
    By Rammie in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 3
    Last Post: 2nd July 2013, 05:55 PM
  2. [SCCM 2012] Java 7 Update 25 Woes...
    By Gatt in forum Enterprise Software
    Replies: 5
    Last Post: 26th June 2013, 11:35 AM
  3. SCCM 2012 - Managing Workstation Updates
    By Cache in forum Enterprise Software
    Replies: 2
    Last Post: 28th May 2013, 01:00 PM
  4. Google Chrome and Google Update
    By Mr.Ben in forum Educational Software
    Replies: 11
    Last Post: 19th March 2012, 12:55 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •