+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Enterprise Software Thread, SCCM 2012 - rebuilding computet to same name, not picked up by SCCM in Technical; Hi all, We've been using SCCM 2012 since July of this year. The only issue we have outstanding now is ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Cumbria
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    SCCM 2012 - rebuilding computet to same name, not picked up by SCCM

    Hi all,

    We've been using SCCM 2012 since July of this year. The only issue we have outstanding now is that rebuilding a computer (OS failure for example) to the same name doesn't pick up in SCCM 2012.

    We have tried deleting the computer from the AD and SCCM before a rebuild of the OS, but it still isn't getting picked up. We do a manual install of the SCCM client and Forefront yet it still doesn't install any allocated applications.

    AD GPO's etc. all work fine, it is just the SCCM apps/updates etc. that don't ever show up.

    Has anyone got any suggestions?

    Thanks,

    Chris

  2. #2
    eejit's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    608
    Thank Post
    53
    Thanked 12 Times in 12 Posts
    Rep Power
    23
    Did you ever get a solution to this? I'm experiencing a similar problem to yours, but not quite as bad.
    If we rebuild a machine with the same name, then SCCM only sees the old machine, and "last activity" remains at the day we wiped it. If I delete the machine from SCCM and then do an "Active Directory System Discovery" then the new machine is found and the SCCM client and Endpoint get rolled out automatically as expected.
    There must be a way for SCCM to recognise a new build with the same name.

  3. #3

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Cumbria
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    No, not directly - it no longer happens, I can happily rebuild to the same name without a problem. I have got a few cumulative updates installed since, but nothing else.

  4. #4
    eejit's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ireland
    Posts
    608
    Thank Post
    53
    Thanked 12 Times in 12 Posts
    Rep Power
    23
    Oh ok thanks. Interesting

  5. #5

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    13
    Thank Post
    1
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    5
    same as eejit, just delete from SCCM after a rebuild and run a full discovery. I think it is a "feature"

  6. Thanks to Debbie99 from:

    eejit (22nd November 2013)

  7. #6

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Cumbria
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Not a feature, it works fine for me....what I did recall is that I had Maintenance Windows set on all collections - when I rebuilt a PC I was building it within the Maintenance Window so no apps were ever installed. To that end, I created a Device Collection called 'Temporary Build Area' where I put computers I rebuild and set no Maintenance Window on this collection so apps can be installed at any time of day. Solved things for me - I remembered I did this on the way home from work this afternoon.

    There is no need nor reason nor design in SCCM 2012 to have to delete a computer from SCCM before rebuilding it.

  8. Thanks to not_rich_yet from:

    CyberDrac (12th March 2014)



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SCCM 2007] Advertisments not being picked up by clients in SCCM 2007
    By flyinghaggis in forum O/S Deployment
    Replies: 10
    Last Post: 13th April 2012, 04:48 PM
  2. WSUS not picking up PCs
    By MK-2 in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: 22nd April 2010, 04:54 PM
  3. Access points not picking up DHCP reservations?
    By Halfmad in forum Wireless Networks
    Replies: 2
    Last Post: 26th April 2007, 03:11 PM
  4. PC's not picking up group policy!
    By steelrazor in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 11th October 2006, 01:06 PM
  5. logon not picking up profile... sometimes
    By indie in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: 6th March 2006, 10:36 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •