+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Enterprise Software Thread, Backup Exec 2012 running slowly in Technical; Since 2 days ago one of our Backup Exec servers has been running backups at 130mb/s instead of the usual ...
  1. #1

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    351

    Backup Exec 2012 running slowly

    Since 2 days ago one of our Backup Exec servers has been running backups at 130mb/s instead of the usual 1500/mbs.

    Where to start looking?

  2. #2

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Gloucester
    Posts
    354
    Thank Post
    13
    Thanked 29 Times in 28 Posts
    Rep Power
    23
    we had a simular problem, ended up reinstalling backup exec

  3. #3

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    351
    Quote Originally Posted by bwestlake View Post
    we had a simular problem, ended up reinstalling backup exec
    Thats rather annoying!

    It seems to be that its being very slow verifying also - i'm going to try and update the drivers for the Tape Drive and see if that makes a difference.

  4. #4

    twin--turbo's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Carlisle
    Posts
    2,334
    Thank Post
    1
    Thanked 381 Times in 340 Posts
    Rep Power
    151
    Quote Originally Posted by glennda View Post
    Thats rather annoying!

    It seems to be that its being very slow verifying also - i'm going to try and update the drivers for the Tape Drive and see if that makes a difference.
    I would try and find a tool to test the drive throughput outside BE.

    Rob

  5. #5

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    351
    Quote Originally Posted by twin--turbo View Post
    I would try and find a tool to test the drive throughput outside BE.

    Rob
    Thats a good point - its currently locked at the moment as its just finishing the backup.

  6. #6
    oxide54's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    798
    Thank Post
    51
    Thanked 55 Times in 54 Posts
    Rep Power
    23
    where is it copying from?

  7. #7

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    351
    Quote Originally Posted by oxide54 View Post
    where is it copying from?
    was copying from a VM. I updated the drivers on Tape drive and it was working.

    We are no longer using Backup Exec with this client as now using Asigra from Databarracks for cloud based backup to a nuclear bunker!

  8. #8
    IanT's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    @ the back of my server racks farting.....
    Posts
    1,893
    Thank Post
    2
    Thanked 118 Times in 109 Posts
    Rep Power
    60
    Driver issue?

    Check the backup exec utilities?

  9. #9

    m25man's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Romford, Essex
    Posts
    1,682
    Thank Post
    49
    Thanked 484 Times in 351 Posts
    Rep Power
    144
    Are you backing up local resources or using network agents?
    A simple LAN issue can cripple BE Agent throughput.

  10. #10

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,821
    Thank Post
    272
    Thanked 1,140 Times in 1,036 Posts
    Rep Power
    351
    As mentioned above it was a driver issue which was resolved via updating them.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Backup Exec 2012 P2V Error
    By richbrowncardiff in forum Enterprise Software
    Replies: 0
    Last Post: 17th August 2012, 12:22 AM
  2. Backup Exec 2012 and VMWare Backups
    By Badaz52 in forum How do you do....it?
    Replies: 1
    Last Post: 9th August 2012, 10:29 PM
  3. Veaam or Backup Exec 2012
    By Badaz52 in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 11
    Last Post: 12th July 2012, 03:13 PM
  4. backup exec 2012 problems with exchange 2007 backups
    By RabbieBurns in forum Enterprise Software
    Replies: 5
    Last Post: 28th March 2012, 08:56 AM
  5. Backup Exec job running straight after Veeam using script
    By ranj in forum Enterprise Software
    Replies: 1
    Last Post: 4th February 2012, 04:33 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •