+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
Enterprise Software Thread, Deploying AutoCAD with SCCM 2012 in Technical; I'm attempting to take advantage of the new Autodesk licensing and am going to deploy AutoCAD 2013 to a few ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    94
    Thank Post
    22
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    5

    Deploying AutoCAD with SCCM 2012

    I'm attempting to take advantage of the new Autodesk licensing and am going to deploy AutoCAD 2013 to a few staff machines so they can give it a go. I have created a Deployment, imported it as a package in SCCM and am using the command line provided '.\AdminImage\setup.exe /W /q /I AdminImage\AutoCAD 2013.ini /language en-us' to deploy it to a test distribution group.

    It installs fine but it reports back to SCCM with 'Error: 0x103(259). Does anyone know a way to fix it so it reports back correctly?

    Thanks!

    EDIT: Upon trying to open AutoCAD 2013 as a student, I get 'Error 1325: 'Test' is not a valid short file name.' - Works fine as admin, has anyone encountered this? We are on Mandatory Profiles.
    Last edited by OhDear; 2nd October 2012 at 08:04 PM.

  2. #2

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,053
    Thank Post
    888
    Thanked 1,728 Times in 1,491 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    As it happens i have just done this. Did the software actually install?

  3. #3

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    94
    Thank Post
    22
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    5
    Yes, runs fine as Admin. Its just that it reports back wrong, and that it throws the 'Error 1325' message as a student

  4. #4

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,053
    Thank Post
    888
    Thanked 1,728 Times in 1,491 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    How do you mean it runs fine as admin?

  5. #5

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    94
    Thank Post
    22
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    How do you mean it runs fine as admin?
    After SCCM has installed it. I can run the program as normal from an admin account. Just out of curiosity, is you're command line you use with SCCM the same?

  6. #6

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,053
    Thank Post
    888
    Thanked 1,728 Times in 1,491 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    ah when you run it as a student does it run the installer again?

    Will post my command in a second when i remote in.

  7. #7

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,053
    Thank Post
    888
    Thanked 1,728 Times in 1,491 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    this is my command

    .\AdminImage\setup.exe /W /Q /I .\AdminImage\FPHS-AUTOCAD-2013-X86.ini /language en-us

  8. #8

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    94
    Thank Post
    22
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    ah when you run it as a student does it run the installer again?
    It seems to try, but errors with this 'Error 1325: 'TestStudent' is not a valid short file name.'. Gave it a quick Google and found no answers, just people with the same issue.
    Have tried making them Power Users/Local Admins but didn't seem to work.

    Thanks for the command, will change a few things with my deployment and try again.

  9. #9
    free780's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1,012
    Thank Post
    42
    Thanked 84 Times in 80 Posts
    Rep Power
    22
    Its not that the user needs modify access to c:\program files\autodesk ?

  10. #10

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,053
    Thank Post
    888
    Thanked 1,728 Times in 1,491 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    Quote Originally Posted by OhDear View Post
    It seems to try, but errors with this 'Error 1325: 'TestStudent' is not a valid short file name.'. Gave it a quick Google and found no answers, just people with the same issue.
    Have tried making them Power Users/Local Admins but didn't seem to work.

    Thanks for the command, will change a few things with my deployment and try again.
    I got the same thing. I have to log in as admin, let it run through then use the profile for that account as the students profile.

  11. #11

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    94
    Thank Post
    22
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by free780 View Post
    Its not that the user needs modify access to c:\program files\autodesk ?
    Would of thought making them Local Admins gave them this

  12. #12

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    94
    Thank Post
    22
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by FN-GM View Post
    I got the same thing. I have to log in as admin, let it run through then use the profile for that account as the students profile.
    Ahh, so maybe a registry thing? Will give it a go. Thanks!

  13. #13

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,053
    Thank Post
    888
    Thanked 1,728 Times in 1,491 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    Let me know how you get on, i havent put my changes into production yet.

    If you find another way around it without doing profile please do share

  14. #14

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    94
    Thank Post
    22
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    5
    SCCM now reports back correctly, I have a feeling it didn't like the space in the command.

    Have also found this on Autodesk's website:- Unable to run AutoCAD as a restricted user

    So far it hasn't proven to be much help, will give it another go in the morning!

  15. #15

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,053
    Thank Post
    888
    Thanked 1,728 Times in 1,491 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    453
    @OhDear How did you get on? thanks

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Unknown computers with SCCM 2012
    By synaesthesia in forum Enterprise Software
    Replies: 10
    Last Post: 18th November 2012, 08:26 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 18th September 2012, 08:20 AM
  3. SCCM 2012 - Deploying Software
    By Mr.Ben in forum Enterprise Software
    Replies: 4
    Last Post: 30th April 2012, 09:01 PM
  4. How do you deploy machines with SCCM?
    By Hightower in forum Network and Classroom Management
    Replies: 1
    Last Post: 1st December 2011, 05:55 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 15th November 2011, 09:28 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •