+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
EduGeek Joomla 1.5 Package Thread, new install backend login issue in Projects:; Hi, I have gone through this process about 7 times now each time from a afresh download the package from ...
  1. #1
    Hacksawbob's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North West UK
    Posts
    192
    Thank Post
    13
    Thanked 20 Times in 16 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    18

    new install backend login issue

    Hi, I have gone through this process about 7 times now each time from a afresh
    download the package from edugeek,
    upload the package to the site
    create a new database and new user with all permissions
    run the joomla setup
    VERY CAREFULLY entered the password for the admin user
    but every time I get a
    "Username and password do not match" from the login to the backend
    each time I do a reinstall I delete the old database and recreate from scratch + delete the old joomla folder, I am using the cpanel fie uploader to upload the zip file then uncompressing it on site shouldn't be an issue should it? I cant get FTP set up until I get the domain resolved which is why I'm doing it this way.
    I have tried a fantastico installation to test, it installs, but wont let me put it in the root of the folder for my domain, it thinks there is an installation already there, (the folder is empty from what I can see in the cpanel file explorer) it completes if I create a sub folder. When I load the front page the images are missing off the website I have a scattering of login boxes/text etc, weird! But at least I can login into the backend. I tried contacting the hosting company but typically they say joomla is not their problem.

    Where do I go from here?

  2. #2

    SYSMAN_MK's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    4,006
    Thank Post
    489
    Thanked 1,343 Times in 729 Posts
    Rep Power
    429
    The package ignors the values entered during installation. The default lgoin details for the backend are admin/admin

  3. #3

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,157
    Thank Post
    403
    Thanked 623 Times in 569 Posts
    Rep Power
    181
    I'm glad you've explained this. I had to go into the database and change the value.

  4. #4
    Hacksawbob's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North West UK
    Posts
    192
    Thank Post
    13
    Thanked 20 Times in 16 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    18
    Blimey must have missed that little nugget, could it be added somewhere prominent near the download link? could have saved me a few hours of unnecessary stress!

  5. #5

    SYSMAN_MK's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    4,006
    Thank Post
    489
    Thanked 1,343 Times in 729 Posts
    Rep Power
    429
    Blimey must have missed that little nugget, could it be added somewhere prominent near the download link? could have saved me a few hours of unnecessary stress!
    As could reading

    Quote Originally Posted by Installation Guide
    NB
    The details of the super admin account are:
    Username – admin
    Password – admin

  6. #6
    Hacksawbob's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North West UK
    Posts
    192
    Thank Post
    13
    Thanked 20 Times in 16 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    18
    Is this specific to the edugeek package?

  7. #7

    rush_tech's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Nottingham
    Posts
    1,410
    Thank Post
    111
    Thanked 265 Times in 201 Posts
    Rep Power
    194
    Yes

  8. #8
    Hacksawbob's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North West UK
    Posts
    192
    Thank Post
    13
    Thanked 20 Times in 16 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    18
    Thanks for that. Package looks great can start get content on there now. Thanks for getting this together . SMT to have a looksy tommorrow...
    bob

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Backend security
    By DirtySnipe in forum EduGeek Joomla 1.5 Package
    Replies: 8
    Last Post: 30th June 2008, 11:53 AM
  2. Logon issue and Printers issue
    By mrbios in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 17th December 2007, 12:40 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 9th September 2006, 08:13 PM
  4. SIMS backend
    By TechMonkey in forum MIS Systems
    Replies: 10
    Last Post: 24th February 2006, 10:03 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •