+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Educational Software Thread, RM Tutor 5 on a CC4 network- anyone? in Technical; Hi We have a CC4 network and use RM tutor 5. But for it to work and even for the ...
  1. #1

    Join Date
    May 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    465
    Thank Post
    118
    Thanked 15 Times in 15 Posts
    Rep Power
    9

    RM Tutor 5 on a CC4 network- anyone?

    Hi

    We have a CC4 network and use RM tutor 5. But for it to work and even for the link to show up in all programs we have to set staff up as privileged users on that particular machine, which is annoying. Is this how tutor works? Or is this a fault on our installation?

    Does yours just work or do you also have to make them privileged user?

    Thanks

  2. #2

    Join Date
    May 2008
    Location
    Kent
    Posts
    518
    Thank Post
    26
    Thanked 72 Times in 63 Posts
    Rep Power
    28
    It should work fine using a standard staff user type, privillaged users are not required.

  3. Thanks to Tallwood_6 from:

    tj2419 (18th July 2012)

  4. #3

    Join Date
    May 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    465
    Thank Post
    118
    Thanked 15 Times in 15 Posts
    Rep Power
    9
    Just need to figure out why ours does not now then :P thanks

  5. #4

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    8,862
    Thank Post
    589
    Thanked 1,903 Times in 1,316 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    805
    I'm not sure about CC4 [we're still on CC3 for the moment], but it sounds like you haven't put the shortcut somewhere allocated to teachers.

    Check the program sets tab in RMMC [if it's the same as CC3].

  6. #5
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    Certainly an idea to check what groups you have assigned to the Program Set that the shortcut is in as it does sound like you may not have Teaching Staff listed in there.

  7. #6
    jdell's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Swindon
    Posts
    90
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Rep Power
    5
    We have been using RM tutor on CC4 for a while now and have no problems it might be worth checking your teachers Users Registry policy and the PC policies which are applied along with as ajs said the program sets as it should all work no problems proving all that is set correctly RM tutor should work a dream.

  8. #7
    rad
    rad is offline
    rad's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Middlesex
    Posts
    2,458
    Thank Post
    323
    Thanked 306 Times in 234 Posts
    Rep Power
    109
    Log a call with RM, you pay them to make your life easier.

  9. #8

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,088
    Thank Post
    402
    Thanked 618 Times in 565 Posts
    Rep Power
    180
    There's security set on the actual package. Check to see what this says. Post the data here if you're unsure.

  10. #9

    Join Date
    May 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    465
    Thank Post
    118
    Thanked 15 Times in 15 Posts
    Rep Power
    9
    Hi Sorry about the delay been a bit manic. Here is the security set on the package. Anything wrong with it that would stop normal teaching staff from running it without priviledge user access.

    Thanks


    <object Name="%ProgramFiles%\RM\Connect\RM Tutor 5" Type="1" Action="0">
    <ace Name="Teaching Staff" Mask="0x1301BF" Flags="3" />
    <ace Name="Everyone" Mask="0x1200A9" Flags="3" />
    </object>
    <object Name="%ProgramFiles%\RM\Connect\RM Tutor 5\Store" Type="1" Action="0">
    <ace Name="Everyone" Mask="0x1F01FF" Flags="3" />
    </object>
    <object Name="%ProgramFiles%\RM\Connect\RM Tutor 5\PCINSSUI.EXE" Type="1" Action="0">
    <ace Name="Teaching Staff" Mask="0x1200A9" Flags="3" />
    </object>
    <object Name="%ProgramFiles%\RM\Connect\RM Tutor 5\schdesigner.exe" Type="1" Action="0">
    <ace Name="Teaching Staff" Mask="0x1200A9" Flags="3" />
    </object>
    <object Name="HKLM\SOFTWARE\Productive Computer Insight" Type="4" Action="0">
    <ace Name="Teaching Staff" Mask="0xF003F" Flags="3" />
    </object>
    <object Name="HKLM\SOFTWARE\NetSuport Ltd" Type="4" Action="0">
    <ace Name="Teaching Staff" Mask="0xF003F" Flags="3" />
    </object>

  11. #10
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    There's nothing in there that jumps out at me as stopping Teaching Staff from accessing the application. What groups do you have set for the Program Set?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Volume Control Muted on RM CC4 Networks . . .
    By ARICHARD5 in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 23rd May 2014, 12:43 PM
  2. RM CC4 Network Browser proxy configuration
    By MNHughes in forum Wireless Networks
    Replies: 5
    Last Post: 24th January 2013, 07:33 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 24th August 2011, 11:58 AM
  4. Installing Quark Xpress 8 on rm cc4 networks.
    By radioguyana in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 10th November 2010, 06:06 PM
  5. Can I use RM Windowbox applications on a vanilla network?
    By samba_man in forum Licensing Questions
    Replies: 1
    Last Post: 9th July 2010, 12:20 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •