+ Post New Thread
Results 1 to 13 of 13
Educational Software Thread, ESM server ( alan test) with ISA server in Technical; Hi All, Hope someone can help, just reinstalled the ESM server, but won't login. Username and password are correct. I ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rotherham
    Posts
    80
    Thank Post
    34
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    11

    Angry ESM server ( alan test) with ISA server

    Hi All,

    Hope someone can help, just reinstalled the ESM server, but won't login. Username and password are correct. I think it's an ISA server configuration issue.

    I am wanting to know what rules need to be setup for the ESM server to work. I have a rule to allow http https access from the internal ESM Server to the catglobal.com. I have run a port query for the www.catglobal.com 80, 443 and the results are 'not listening' on both.

    How do I setup a rule to listening to these ports

    Cheers

  2. #2

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rotherham
    Posts
    80
    Thank Post
    34
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    11
    It is something to do with the internal isa server, I brought a laptop home installed esm server and it worked first time.

    Just need to know how to configure isa2004 to allow the esm server to communicate with catglobal server.

    It's doing my head in please help!!!!

  3. #3

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,801
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    I just allowed all outbound access from that one machine to the internet

  4. Thanks to glennda from:

    smalls001 (1st March 2012)

  5. #4

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rotherham
    Posts
    80
    Thank Post
    34
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    11
    I have tried that, all outbound to external, they said at catglobal port 80, 443 need to be listening. Did a port query both state not listening.

  6. #5

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,801
    Thank Post
    272
    Thanked 1,135 Times in 1,031 Posts
    Rep Power
    349
    something upstream isn't blocking it?

  7. #6

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    101
    Thank Post
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    11
    hi smalls

    we have isa 2006 here and we have it working i will just check my rules for you and post back what we do.

    andy

  8. Thanks to lordasb from:

    smalls001 (1st March 2012)

  9. #7

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    101
    Thank Post
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    11
    just checked that machine is set on our isa against a rule called unfiltered hosts to allow all outbound traffic which is directed to the isa, e.g. traffic from esm is set to isa not the default web bloxx box. we dont have any upstream issues here as we have a clear feed to WWW.

  10. Thanks to lordasb from:

    smalls001 (1st March 2012)

  11. #8
    sister_annex's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Wolverhampton
    Posts
    593
    Thank Post
    99
    Thanked 135 Times in 119 Posts
    Rep Power
    49
    Ours works fine on our ISA2006SP1 box - interestingly do you have ESM set to use the proxy?

    Ours looks like the image below

    ESMProxySettings.png

    I also have the Firewall client installed on that machine and the computer is in a rule that allows unrestricted access (all outbound traffic)

  12. Thanks to sister_annex from:

    smalls001 (1st March 2012)

  13. #9

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rotherham
    Posts
    80
    Thank Post
    34
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by lordasb View Post
    just checked that machine is set on our isa against a rule called unfiltered hosts to allow all outbound traffic which is directed to the isa, e.g. traffic from esm is set to isa not the default web bloxx box. we dont have any upstream issues here as we have a clear feed to WWW.
    Hi Andy,

    So you have a access rule which allows all outbound traffic to Local host (isa). Is this from the internal ESM server?

    what happens to the return traffic?

    I have monitored the traffic from the ESM internal server and it opens a tcp to the esm external server, but then closes the connection straight after.

  14. #10

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    101
    Thank Post
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    11
    our network layout is as follows

    esm (adminpc** - windows xp sp3) (pc vlan) --- > isa2006 ( all outbound traffic) (server vlan) ---> dmz ---> cisco asa (mapping rule from isa2006 ip to external ip nat) ----> www

    www ----> cisco asa inbound rule (smart rules so if it comes out it goes in) ---> isa (again if out allowed in rule) ----->adminpc**

    i could get a trace from isa if that would help but would have to be tomorrow now

    or i could pm you my number

    andy

  15. Thanks to lordasb from:

    smalls001 (1st March 2012)

  16. #11

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rotherham
    Posts
    80
    Thank Post
    34
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by lordasb View Post
    our network layout is as follows

    esm (adminpc** - windows xp sp3) (pc vlan) --- > isa2006 ( all outbound traffic) (server vlan) ---> dmz ---> cisco asa (mapping rule from isa2006 ip to external ip nat) ----> www

    www ----> cisco asa inbound rule (smart rules so if it comes out it goes in) ---> isa (again if out allowed in rule) ----->adminpc**

    i could get a trace from isa if that would help but would have to be tomorrow now

    or i could pm you my number

    andy
    thanks Andy for info.

    Got it sorted the web listener was listening on port 80 instead of port 8080.

    dave

  17. #12

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    101
    Thank Post
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    11
    result

  18. #13

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    UK
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by smalls001 View Post
    thanks Andy for info.

    Got it sorted the web listener was listening on port 80 instead of port 8080.

    dave

    Hi - having exactly the same problem here - running ISA2006, ESM works fine with direct internet connection.
    How did you get it resolved in the end?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 30
    Last Post: 7th October 2009, 09:52 AM
  2. ISA Server 2000 & Linux based clients
    By Rajesh in forum Wireless Networks
    Replies: 15
    Last Post: 26th June 2008, 10:16 AM
  3. Promissor ESM Server
    By TheScarfedOne in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 9th May 2008, 11:08 AM
  4. ALAN Tests ESM Server
    By cookie_monster in forum Educational Software
    Replies: 21
    Last Post: 25th April 2008, 11:40 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 16th April 2008, 08:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •