+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Educational Software Thread, SMART Notebook 10.8/Product Drivers + Windows 7 in Technical; Hi Folks, Having issues with Windows 7 and SMART Notebook 10.8 - the correct device drivers are installed via GPO ...
  1. #1

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    UK
    Posts
    13
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    8

    Angry SMART Notebook 10.8/Product Drivers + Windows 7

    Hi Folks,

    Having issues with Windows 7 and SMART Notebook 10.8 - the correct device drivers are installed via GPO with item level targeting. Issue is that now some of the units are picking up USB power (via the USB speaker hub) but not picking up the SMART product drivers (light flashes green). Intermittently users get a solid green light and are able to work ok. Users that have worked fine for several lessons are now reporting that the boards are unresponsive.

    Any ideas or similar issues?

  2. #2
    ricki's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    uk
    Posts
    1,475
    Thank Post
    20
    Thanked 164 Times in 157 Posts
    Rep Power
    52
    Hi

    I have just downloaded this version and created a mst for the msi. When I linked the gpo it started complaining that it did not like the msi but on the second try it linked. The odd thing it took an hour to load on a machine at boot when it was linked.

    The other thing which is a pain is we had to manually remove the old version and then use the windows clean up tool to remove the extra bits of the driver it did not remove before the new version would install.

    Richard

  3. Thanks to ricki from:

    iaatkinson (18th September 2011)

  4. #3

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    UK
    Posts
    13
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    8
    Quote Originally Posted by ricki View Post
    Hi

    I have just downloaded this version and created a mst for the msi. When I linked the gpo it started complaining that it did not like the msi but on the second try it linked. The odd thing it took an hour to load on a machine at boot when it was linked.

    The other thing which is a pain is we had to manually remove the old version and then use the windows clean up tool to remove the extra bits of the driver it did not remove before the new version would install.

    Richard
    Hi Richard,

    Thank you for that - I am using clean build Win 7 Ent machines, imaged via WDS (lite-touch) then using a single GPO to apply our base software on a target basis. All seems to install fine (although yes can take 15+ mins due to volume of software) but for some reason, even though the product driver is installed and listed, the board still either stays red or flashes green. Any idea?

    Ian

  5. #4
    ricki's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    uk
    Posts
    1,475
    Thank Post
    20
    Thanked 164 Times in 157 Posts
    Rep Power
    52
    HI

    I am upgrading one teachers machine now.

    The software installed ok but it took 30 mins and the board would not detect correctly it would only flash green on and off. I fixed it by putting a ps2 mouse in and both board and mouse work ok.

    Richard

  6. #5


    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Leeds
    Posts
    6,588
    Thank Post
    228
    Thanked 856 Times in 735 Posts
    Rep Power
    296
    if its like 10.7 on win7x64 he drivers wont install as they arnt signed you need to go device manager and manually point it at the c:\program files(x86)\smart techologoes\smart board drivers\drivers pnp64 folder and say yes a time or 2

  7. Thanks to sted from:

    iaatkinson (19th September 2011)

  8. #6
    ricki's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    uk
    Posts
    1,475
    Thank Post
    20
    Thanked 164 Times in 157 Posts
    Rep Power
    52
    Hi It did not need me to say yes to the driver once I changed the mouse. I have reported the problem to smart

    Richard

  9. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    UK
    Posts
    13
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    8
    Hi,

    Richard - thank you for this, I had a similar issue with 10.6 and several reg keys later the issues was sorted. 10.8 appears to be a different kettle of fish.

    Sted - Interesting, I will look into that also, we are using 32bit but there does seem to a common theme.

    Ian

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. SMART Notebook 10 Activation/register problem
    By craigg in forum Educational Software
    Replies: 18
    Last Post: 9th September 2010, 10:29 PM
  2. Smart Notebook 10 and HP Printer going crazy
    By stevo1565 in forum Educational Software
    Replies: 1
    Last Post: 14th May 2010, 08:08 AM
  3. Smart Notebook 10
    By eean in forum Educational Software
    Replies: 121
    Last Post: 3rd June 2009, 10:18 AM
  4. Smart notebook 10 msi
    By sippo in forum Educational Software
    Replies: 17
    Last Post: 27th January 2009, 05:28 PM
  5. smart NoteBook 10
    By danrhodes in forum Educational Software
    Replies: 5
    Last Post: 10th December 2008, 01:42 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •