+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
Educational Software Thread, ActivStudio 2 PE in Technical; I have a major problem with activstudio 2 that nobody seems to have the answer for. On about 8 out ...
  1. #1
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    ActivStudio 2 PE

    I have a major problem with activstudio 2 that nobody seems to have the answer for.

    On about 8 out 0f 10 pc's with activstudio 2 on, the text whilst writing will jump down about 1 inch, at first i thought the projector had slipped when i saw it but then when you click the undo button the text goes back up to it's original position and you can start writing again.

    On 1 of the pc's all the text you have written will completly disappear but if you press the undo button it will all come back and you can start writing again.

    I have spoken to promethean and they have no idea of what could be causing the problem, has anyone out there encountered a similar problem? If so please help, my head hurts from hitting the desk so much.

  2. #2

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,709
    Thank Post
    666
    Thanked 1,636 Times in 1,462 Posts
    Rep Power
    424

    Re: ActivStudio 2 PE

    We have one that the user says comes up with a text marquee box even when she hasn't selected it but the trouble is that everytime I walk in the room the laptop and board behave perfectly.

    What version of the drive and software are you running?

    Ben

  3. #3
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: ActivStudio 2 PE

    I'm running driver version 3.0.0 and activstudio 2.1.3 on the boards that the text jumps on, the other board has been upgraded to the latest driver v 3.0.5 and activstudio 2.5.82.

  4. #4

    bossman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    England
    Posts
    3,942
    Thank Post
    1,199
    Thanked 1,069 Times in 760 Posts
    Rep Power
    330

    Re: ActivStudio 2 PE

    What about the firmware version of the boards as i recall had asimilar problem way back but now have latest version on.

  5. #5
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: ActivStudio 2 PE

    I'll give the firmware a try tomorrow and let you know.

  6. #6
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: ActivStudio 2 PE

    I spoke to Promethean (again) and got the 3rd different person in 3 phone calls, this guy recommended changing vga drivers and trying a different spec PC.

    Tried a different spec PC with the user account that's having problems, it worked fine.

    changed vga drivers, the problem was still there. I'm going to put a vga card in the PC to see if that solves the problem, if so it's purchasing time.

  7. #7

    john's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    London
    Posts
    10,619
    Thank Post
    1,499
    Thanked 1,053 Times in 922 Posts
    Rep Power
    304

    Re: ActivStudio 2 PE

    Surely if it was a VGA issue IE projection issue, the text should jump about if you start drawing it in paint and thing? I must admit though from my last place, promethean boards seem to rely on top notch VGA setings where as others do seem to not be as fussy.

  8. #8
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: ActivStudio 2 PE

    I've put a 128Mb Ati card in now, lets see what happens on Monday. I also installed the latest drivers from ATI.

  9. #9
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: ActivStudio 2 PE

    Just found out the 128Mb ATI radeon does the same thing. Why does it feel like promethean can't be bothered to help me......

  10. #10

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Blackburn, Lancashire
    Posts
    123
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: ActivStudio 2 PE

    There is a few more things to try


    1. Change the graphics card to 16bit (if not already done so)
    2. Turn off "High Quality Lines and Shapes" in the Studio Settings > Flipchart objects.
    3. It maybe a case of the whiteboard pen stroke emulating a non standard mouse shortcut. So what you are seeing is the scroll bar at the side moving.
    To get rid of this scroll bars permanently you can go into studio settings and select the flipchart section and set default page scale to height fit.

  11. #11
    alonebfg's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    south west some of the time
    Posts
    834
    Thank Post
    12
    Thanked 34 Times in 21 Posts
    Blog Entries
    5
    Rep Power
    24

    Re: ActivStudio 2 PE

    we had this problem and i ended up uninstalling the everything and reinstalling it all again and whe i did upgrade i had to uninstall it again and reinstall it all again. we had jumping text and pen unable to configure. hope this helps. (also i have found the latest driver does not work with the old software if you want i can give you versions tomorrow.

  12. #12
    tarquel's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Powys, Mid-Wales, UK
    Posts
    1,740
    Thank Post
    13
    Thanked 45 Times in 35 Posts
    Rep Power
    29

    Re: ActivStudio 2 PE

    Have you got a administrative point to group policy deploy ActivStudio 2 PE and/or driver?

    Both the driver and the software versions you are using are old i.e.

    driver - 3.0.5
    activstudio 2 PE - 2.5.82

    I suggest you update them to the latest versions too if you can.

    If you don't have a administrative point, just run the setup of your CD from the command prompt / run like this:

    setup /a

    and when asked for the network location, install it to a folder on a network share that contains the appropriate permissions for GP [if you don't want to GP deploy it, then thats fine but u can still do this to have a up-to-date install point].

    I hope my syntax is correct

    You can then apply the updates [in order] in the same way to update the install point, then away you go

    Just a quick stab at remembering what i did.

    HTH
    Nath

  13. #13
    dezt's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lancs
    Posts
    1,030
    Thank Post
    157
    Thanked 60 Times in 48 Posts
    Rep Power
    30

    Re: ActivStudio 2 PE

    i'll give that a try tomorrow, thanks for all the help so far.....

  14. #14

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Blackburn, Lancashire
    Posts
    123
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: ActivStudio 2 PE

    Derek

    If you need me to pop in on the way to work one morning there would be no trouble.

    It would be interesting seeing the problem you are experiencing first hand.

  15. #15
    Kyle's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    974
    Thank Post
    91
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Rep Power
    21

    Re: ActivStudio 2 PE

    If you don't have a administrative point, just run the setup of your CD from the command prompt / run like this:

    setup /a
    Well i never, i did not know you could do a admin install of this software.

    You can then apply the updates [in order] in the same way to update the install point, then away you go
    How would you do this? (sorry if i appear a little dense on this subject)

    Another little question......i have got AcvtiveStudio2 on staff laptops that is part of the image. If i create a admin install of the latest version with drivers and then deploy via GPO will it update the laptop by over installing/upgrading or will it provide a clean install( which means it will have two versions on there?

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. ActivStudio V3 Network install
    By bishopsgarthstockton in forum Educational Software
    Replies: 34
    Last Post: 4th June 2009, 11:23 AM
  2. Using Activstudio / Primary on a Smartboard
    By Smonach in forum Educational Software
    Replies: 3
    Last Post: 4th May 2007, 09:13 AM
  3. Activote and ActivStudio software
    By gwendes in forum Educational Software
    Replies: 2
    Last Post: 2nd May 2007, 03:30 PM
  4. Activstudio PE 2.5.101
    By robk in forum Educational Software
    Replies: 16
    Last Post: 16th January 2007, 04:35 PM
  5. Activstudio 2.5 PE
    By Ste_Harve in forum Educational Software
    Replies: 0
    Last Post: 1st December 2006, 11:40 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •