+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Educational Software Thread, Sibelius 7.5 Network Deployment on RM CC4 in Technical; We have recently purchased Sibelius 7.5 as an upgrade from Sibelius 5 on our RM CC4 network, but are having ...
  1. #1

    Join Date
    May 2014
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Sibelius 7.5 Network Deployment on RM CC4

    We have recently purchased Sibelius 7.5 as an upgrade from Sibelius 5 on our RM CC4 network, but are having some trouble with deploying it.

    We have tried deploying through a .cmd file, we tried having RMMC import the EXE directly but the package gets stuck on deployment.

    We have used the LSINFO and VERYSILENT install commamds on the install but no luck.

    Short of repackaging this as an MSI using a tool like EMCO I can't think of anything else to try and get this working.

  2. #2
    MicrodigitUK's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Wiltshire
    Posts
    336
    Thank Post
    37
    Thanked 55 Times in 51 Posts
    Rep Power
    25
    Sibelius 6 came as an MSI from what I remember and you could add a MST with the license server info. I now have iMacs with Sibelius 7 so not had a look at packaging it on Windows for some Years. If you extract the exe with 7zip do you get any MSI files? If yes then you can use that wit a MST containing server info.

  3. #3
    clareq's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Doncaster
    Posts
    744
    Thank Post
    56
    Thanked 190 Times in 126 Posts
    Rep Power
    101
    What happens if you run the .cmd file manually - do you get any errors or event log messages?

  4. #4
    robjduk's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    479
    Thank Post
    17
    Thanked 69 Times in 54 Posts
    Rep Power
    23
    There is no msi in the extracted exe. Sibelius is a pain in the bum for network deployment. I have just bought Sibelius 7.5 (from 6.2) and was hoping the whole LSINFO thing would just work again so we script it during the machine build.

  5. #5


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    51.403651, -0.515458
    Posts
    9,365
    Thank Post
    241
    Thanked 2,811 Times in 2,075 Posts
    Rep Power
    812
    Quote Originally Posted by MrMase View Post
    We have used the LSINFO and VERYSILENT install commands on the install but no luck.
    Can you post the command-line you were using? Did you include the switch to prevent dialog boxes appearing for example?

    Code:
    Sibelius7Installer.exe /SP- /LSINFO=<yourlicenseservername> /LANG=English /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NOCANCEL /NORESTART
    When we had a CC3 network, I never had any issues with InnoSeup-based installers (which is what the Sibelius 7 installer is).

  6. #6
    MicrodigitUK's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Wiltshire
    Posts
    336
    Thank Post
    37
    Thanked 55 Times in 51 Posts
    Rep Power
    25
    Quote Originally Posted by robjduk View Post
    There is no msi in the extracted exe. Sibelius is a pain in the bum for network deployment. I have just bought Sibelius 7.5 (from 6.2) and was hoping the whole LSINFO thing would just work again so we script it during the machine build.
    Last time I used it on windows was v6 with a MSI on the CD. They must have changed that in 6.2 for the EXE. What a shame. Are you sure there are no hidden MSIs in this EXE. Do you get anything if you open it with 7zip?

  7. #7
    clareq's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Doncaster
    Posts
    744
    Thank Post
    56
    Thanked 190 Times in 126 Posts
    Rep Power
    101
    We're using 7.2, and it deploys with no problem on CC4 using the lsinfo switch and the exe. Just make sure you don't name the exe Sibelius.exe - the installer looks for sibelius.exe and fails if it sees it running. Call it sibeliusinstaller.exe and it's fine.

  8. #8
    MicrodigitUK's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Wiltshire
    Posts
    336
    Thank Post
    37
    Thanked 55 Times in 51 Posts
    Rep Power
    25
    Have a look at www.exemsi.com/inno-setup-and-msi that look like a very useful tool.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Volume Control Muted on RM CC4 Networks . . .
    By ARICHARD5 in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 23rd May 2014, 12:43 PM
  2. Image deployment on RM CC4
    By X-13 in forum How do you do....it?
    Replies: 6
    Last Post: 25th January 2013, 05:15 PM
  3. Controlled assessment on RM CC4
    By kai91 in forum Office Software
    Replies: 8
    Last Post: 25th May 2012, 02:20 PM
  4. Clear IE addons for all users on RM CC4?
    By gsk in forum How do you do....it?
    Replies: 0
    Last Post: 6th January 2011, 11:46 AM
  5. Installing Quark Xpress 8 on rm cc4 networks.
    By radioguyana in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 10th November 2010, 06:06 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •