+ Post New Thread
Results 1 to 2 of 2
Educational Software Thread, Inclusive Technologies ChooseIT maker 3 Apps won't run. in Technical; This may turn into yet another IOS/Proxy moanfest. CM3 is a clould app that our students can use to make ...
  1. #1
    GeekyPete's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    In a cold dark server room.
    Posts
    339
    Thank Post
    23
    Thanked 78 Times in 59 Posts
    Rep Power
    26

    Inclusive Technologies ChooseIT maker 3 Apps won't run.

    This may turn into yet another IOS/Proxy moanfest.

    CM3 is a clould app that our students can use to make their own apps (kinda) for the iPads.

    In school they can log on using the windows computers and make the app. But they can't load up and run the app in school. If they take the iPad home it works fine. But the app won't work in school even if it has been installed at home.

    It looks like a proxy issue. We use port 8080 to force everything through the proxy.
    Inclusive say:

    * The app uses standard HTTP protocol with the HelpKidzLearn
    domain. Specifically the web-services are port 80.
    * There are no special
    sub-domains or other protocols used.
    * The app would use the proxy settings
    you have as these settings are part of the network connection that is managed by
    iOS rather than the app.


    The iPad can browse to HelpKidzLearn no problem.

    To me it looks like safari is using the proxy settings that were manually entered and the app is hard coded to use port 80. It doesn't matter that their webserver is port 80 that's what the proxy uses externally.

    Has anyone else seen this issue?

  2. #2

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Kidderminster
    Posts
    37
    Thank Post
    2
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    9
    Hi

    We use the CM3 app on ipads, and have no issue with it working through our proxy! the port is set to 3128 so I'm not sure what is happening here if you want to p me I can share screen shot of our settings

    Steve

  3. Thanks to Stevecee from:

    GeekyPete (16th January 2014)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. (Solved) Smartboard won't run for certain users
    By speckytecky in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 17th November 2010, 07:52 PM
  2. Flash won't run for standard users?
    By reggiep in forum Windows
    Replies: 20
    Last Post: 6th October 2009, 12:45 PM
  3. VBS startup scripts won't run
    By GoldenWonder in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 10th September 2009, 10:38 PM
  4. GPO .bat won't run
    By skenmy in forum Wireless Networks
    Replies: 3
    Last Post: 16th April 2009, 08:25 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 21st December 2007, 03:21 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •