+ Post New Thread
Page 13 of 14 FirstFirst ... 391011121314 LastLast
Results 181 to 195 of 202
Educational Software Thread, Pearson onscreen platform installation woes in Technical; I called 0844 463 2535 yesterday and they were quite helpful. It's just such a pain to have to visit ...
  1. #181
    linkazoid's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    644
    Thank Post
    118
    Thanked 89 Times in 73 Posts
    Rep Power
    78
    I called 0844 463 2535 yesterday and they were quite helpful. It's just such a pain to have to visit every machine to configure it.

  2. #182
    themightymrp's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leeds, West Yorkshire
    Posts
    1,201
    Thank Post
    211
    Thanked 222 Times in 191 Posts
    Rep Power
    72
    We ran our full live exam yesterday (Engineering) and it actually all worked!!! WOooo!!!

  3. #183
    sippo's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Swindon, Wiltshire
    Posts
    1,712
    Thank Post
    133
    Thanked 181 Times in 132 Posts
    Rep Power
    108
    We have mandatory profiles here for staff and students, but now I am going to have to create some roaming ones for the software to work!

  4. #184
    Sam_Brown's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Northampton
    Posts
    527
    Thank Post
    89
    Thanked 30 Times in 28 Posts
    Rep Power
    16
    Not the worst exam software I've ever had to use. That award goes to Promissor. But it's not the easiest either. My main issues have come from trying to explain to the Exams Officer how it works regarding the rooms \ invigilators etc.

  5. #185
    WithoutMotive's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Wigan, UK
    Posts
    625
    Thank Post
    41
    Thanked 46 Times in 40 Posts
    Rep Power
    27
    We had our first exam with this software the other week and all went reasonably well. Good thing, too because their technical support (or support in general) is appalling. It's like the left hand doesn't know what the right is doing.

  6. #186
    kevin_lane's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Derby
    Posts
    505
    Thank Post
    23
    Thanked 20 Times in 20 Posts
    Blog Entries
    5
    Rep Power
    19
    just had our fist exam since the update of the software and I must say everything has been ok, sorry to hear that people have issue still, only thing that caught us out when first time using this software was the sequence invigilator first then the clients well that's how we do it, also has anyone came across this focus violation, im assuming its something to do with how the server and client monitor the session, any ideas

  7. #187
    Boredguy's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    568
    Thank Post
    3
    Thanked 128 Times in 119 Posts
    Rep Power
    50
    Quote Originally Posted by sippo View Post
    We have mandatory profiles here for staff and students, but now I am going to have to create some roaming ones for the software to work!
    We have mandatory profiles for our student and exam accounts, but looks like I might have to setup a roaming one for this software now that I've been told we need it for our PE B-Tec exam.
    However the lovely confirmation form I was given by the exams officer mentions about no other software running in the background.
    Anyone know if Impero or the likes actually causes it an issue before I have to start down the line of setting up a isolated batch of stations.

  8. #188
    kevin_lane's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Derby
    Posts
    505
    Thank Post
    23
    Thanked 20 Times in 20 Posts
    Blog Entries
    5
    Rep Power
    19
    really!! are you sure we have over 1400 pupils and they only use 1 mandatory profile we also use impero and that's fine I've done a test today with 45 pupils and all was fine

  9. #189
    Boredguy's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    568
    Thank Post
    3
    Thanked 128 Times in 119 Posts
    Rep Power
    50
    That's good news then @kevin_lane

    Means I shouldn't have to make any adjustments to the system

  10. #190

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    East Sussex
    Posts
    87
    Thank Post
    51
    Thanked 14 Times in 9 Posts
    Rep Power
    9
    Recieved this little gem this morning:

    "Dear Colleague,

    As you will be aware, in March we requested that centres install the new version of POP (Pearson's Onscreen Platform) for the onscreen, on-demand tests in Sport. Despite extensive testing of the new software, there were three questions across all of our live tests which were affected by the software upgrade.

    Although this issue has now been fixed, for a short period of time this meant that a small number of learners one question could not be accessed.

    The affected question was worth one mark out of the 50 available marks.

    We have carried out a full analysis of the results for all affected learners and have provided one additional mark to all learners who had been disadvantaged.

    NQF BTEC Firsts in Sport | 20586E

    FA14114
    FA14117
    FA14120
    FA14123
    FA14128

    Please note that if you applied for Special Consideration for any learners as a result of this issue, this email is confirmation of the fact that all affected learners have had special considerations applied where necessary.

    Regards,

    Onscreen Test Team"
    Last edited by denzal2k4; 4th June 2014 at 09:16 AM.

  11. #191

    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Our school has informed us that we have got to install this software. It would be handy for lost focus problem solving if you could post us the password for this, John

  12. #192

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    57
    Thank Post
    7
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    I am dealing with this nightmare right now as well.

    I can get the services and the admin console to work fine.

    The invigilator however is a nightmare, it will let you log in and see the test students but it fails to contact the server when I run the testing tool. The test player also fails from the student machine to see the invigilator and the server.

    All firewalls disabled.
    Anyone seen this before?

  13. #193
    themightymrp's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leeds, West Yorkshire
    Posts
    1,201
    Thank Post
    211
    Thanked 222 Times in 191 Posts
    Rep Power
    72
    Did you specify the name of the invigilator machine during the install of the client? Is it on a different VLAN? I ask because our clients only seem to search the same IP subnet for the Invigilator machine - which is fine because I have a subnet per IT suite.

  14. #194

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    57
    Thank Post
    7
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Quote Originally Posted by themightymrp View Post
    Did you specify the name of the invigilator machine during the install of the client? Is it on a different VLAN? I ask because our clients only seem to search the same IP subnet for the Invigilator machine - which is fine because I have a subnet per IT suite.
    No VLAN's in place just 1 flat network.

    I tried specifying the name with the command line switch and testing it with the normal install, still fails.

  15. #195
    themightymrp's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leeds, West Yorkshire
    Posts
    1,201
    Thank Post
    211
    Thanked 222 Times in 191 Posts
    Rep Power
    72
    I assume you can ping the names of the invigilator/admin machines from the clients?

SHARE:
+ Post New Thread
Page 13 of 14 FirstFirst ... 391011121314 LastLast

Similar Threads

  1. Pearson Online Platform
    By mpatkts in forum Educational Software
    Replies: 4
    Last Post: 21st November 2013, 07:40 AM
  2. Sophos install woes
    By BenABF in forum Mac
    Replies: 10
    Last Post: 23rd January 2012, 11:51 AM
  3. MS Office 2010 Installation Woes
    By Chuckster in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 22nd November 2011, 03:20 PM
  4. [Fog] Fog installations woes :(
    By kevbaz in forum O/S Deployment
    Replies: 78
    Last Post: 25th June 2009, 10:26 AM
  5. XP install woes in an old Toshiba tablet notebook
    By Trapper in forum O/S Deployment
    Replies: 4
    Last Post: 10th October 2008, 10:22 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •