+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
East Midlands Broadband Consortium (EMBC) Thread, Accessing the Microsoft VLSC via embc - intermittent problems? in Regional Broadband Consortiums (RBC); I'm having real problems trying to access Microsoft's Volume Licensing Service Centre from our school site running the embc broadband ...
  1. #1
    kaphc's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Derbyshire
    Posts
    587
    Thank Post
    154
    Thanked 77 Times in 66 Posts
    Rep Power
    75

    Accessing the Microsoft VLSC via embc - intermittent problems?

    I'm having real problems trying to access Microsoft's Volume Licensing Service Centre from our school site running the embc broadband service. We're on an EES license now so the site is pretty crucial!

    I could get in intermittently on Tuesday and Wednesday, but had no access at all yesterday or today. The problem seems to be as soon as I try and log in via a Windows Live account and at that point I get an error message regarding the website's security certificate. Interestingly, I've just tried it again to be more specific about the error and this time it's let me sign in!!

    Has anyone else found this issue and is there a way round it so that I can get in first time, every time? I've got a call logged with our County helpdesk, but would be interested to hear others' experiences.

  2. #2

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rotherham
    Posts
    81
    Thank Post
    34
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    11
    Try turning proxy off before you click the sign in button.

  3. 2 Thanks to smalls001:

    kaphc (13th September 2011), tommej (13th September 2011)

  4. #3

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rotherham
    Posts
    81
    Thank Post
    34
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    11
    But you will have to turn it back on before downloading anything..

  5. #4
    kaphc's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Derbyshire
    Posts
    587
    Thank Post
    154
    Thanked 77 Times in 66 Posts
    Rep Power
    75
    Cheers, I'll give that a go as a workaround .... County IT advised me to add the VLSC URL as a trusted site. I also added the Windows Live sign-in page URL as well. So far, it's worked twice OK for me, but just tested it again and I'm back to the security certificate page instead of the Windows Live sign-in.

  6. #5

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rotherham
    Posts
    81
    Thank Post
    34
    Thanked 9 Times in 8 Posts
    Rep Power
    11
    it's because the signin page goes to live.com address which is filtered. when i get the the security ceritificate page i turn the proxy off and refresh page, this works everytime..

  7. Thanks to smalls001 from:

    kaphc (13th September 2011)

  8. #6
    tommej's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    727
    Thank Post
    39
    Thanked 150 Times in 108 Posts
    Rep Power
    81
    Thought it was just me! Cheers!

  9. #7
    kaphc's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Derbyshire
    Posts
    587
    Thank Post
    154
    Thanked 77 Times in 66 Posts
    Rep Power
    75
    I've spoken to Derbyshire County IT again this morning to request the Windows Live Sign-in be added as a permitted site at Level 1. Apparently they have received a few other similar requests over the last few days and have passed this issue onto Synetrix as a request. I'll post on here again as and when I hear anything back.

  10. #8

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,019
    Thank Post
    1,365
    Thanked 1,771 Times in 1,193 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530
    Yes, Yes and YES!
    Had this problem for a long time now. Have been working with Synetrix to resolve the matter for a while as its not just a case of adding it to the allow list. There is possibly an issue with secure sites in general (its not only this site that is a problem).
    Will report back when I have more info.

  11. Thanks to sparkeh from:

    kaphc (15th September 2011)

  12. #9
    kaphc's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Derbyshire
    Posts
    587
    Thank Post
    154
    Thanked 77 Times in 66 Posts
    Rep Power
    75
    Ah, it's never as simple as you think is it?! Well the contact I've been dealing with at Derbyshire County IT Services will be on the case with Synetrix as well, so hopefully that won't duplicate the work already done. Yes please to any updates as and when you get them. Thanks.

  13. #10

    sparkeh's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,019
    Thank Post
    1,365
    Thanked 1,771 Times in 1,193 Posts
    Blog Entries
    22
    Rep Power
    530
    Ok had an update on this.
    The issue is to do with filtering, how secure sites are handled and the mismatching of addresses (if you check the cert of the site you are trying to access you might find that the address of the site the cert is for does not match the address you are trying to access).This is being worked on but currently there is no solution but there is a workaround.

    So, to test this go to the MSVLC site we are having problems with and you will find you cannot access the login page, login to embc portal and restest (you still can't access login page), go to a site you know is blocked (eg Online Casino & Online Poker Room - 888.com) and notice the block page displays your username and filtering level, try to access the login page and and it should work!

    Apparently the process of trying to access a blocked page jogs the system into sorting itself out.

  14. Thanks to sparkeh from:

    kaphc (16th September 2011)

  15. #11
    kaphc's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Derbyshire
    Posts
    587
    Thank Post
    154
    Thanked 77 Times in 66 Posts
    Rep Power
    75
    Ah that's interesting.

    Though I went to test it and got into the VLSC first time with no errors (though I promise I haven't tried visiting any blocked sites this morning 'cos I'm a good girl, me!) but I'll bear that in mind as another workaround until we get a definitive fix.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [CLOSED] Bug/Error: Problems accessing the Forum
    By SimpleSi in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 17
    Last Post: 20th December 2010, 11:41 PM
  2. Registry patch file for the Microsoft Virtual Server SCSI drivers
    By MicrodigitUK in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 3
    Last Post: 9th July 2009, 03:56 PM
  3. Restrict where student from accessing the C drive and Server
    By laputa01 in forum How do you do....it?
    Replies: 2
    Last Post: 1st May 2009, 10:56 AM
  4. The Microsoft Surface
    By Mr_T in forum Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 15th June 2007, 08:48 AM
  5. Students accessing the Servers through Word
    By ninjabeaver in forum Windows
    Replies: 33
    Last Post: 3rd February 2006, 04:43 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •