+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Coding Thread, App Inventor: Java Issue in Coding and Web Development; Hi folks, After not having a great deal of luck with YouSrc our ICT department are looking at using MIT's ...
  1. #1
    Gongalong's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    927
    Thank Post
    845
    Thanked 20 Times in 18 Posts
    Rep Power
    11

    App Inventor: Java Issue

    Hi folks,

    After not having a great deal of luck with YouSrc our ICT department are looking at using MIT's App Inventor.

    It isn't starting well, because App Inventor launches a Java application for editing code blocks. This works fine on a PC with directly connected Internet (no complex firewalls etc.), but does not work on our domain PCs. I have tried configuring Java via control panel to look at the proxy server, but no change in behaviour.

    Has anyone come across App Inventor and used it successfully on a school network, and did you have to do anything to configure it?

    TIA

  2. #2
    truebluesteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    423
    Thank Post
    65
    Thanked 53 Times in 44 Posts
    Rep Power
    25
    Same problem here....

  3. #3
    Gongalong's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    927
    Thank Post
    845
    Thanked 20 Times in 18 Posts
    Rep Power
    11
    We've narrowed it down to our firewall (Smoothwall). Currently waiting for their secondline support to look at it.

    Oddly the Smoothwall shows a loopback (127.0.0.1) being "forbidden", but the firstline tech didn't know how to resolve it.

  4. #4

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Shaftesbury
    Posts
    9
    Thank Post
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Have you ruled out this setting in Group Policy:

    Click

    We had the same problelm where the blocks editor wouldn't open. If you have Command Prompt disabled you need to have command prompt script processing set as "No"

    Ben

  5. Thanks to Benner900 from:

    Gongalong (4th July 2013)

  6. #5
    Gongalong's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    927
    Thank Post
    845
    Thanked 20 Times in 18 Posts
    Rep Power
    11
    Not specifically ruled out, but on one of our Admin machines Blocks Editor does exactly the same thing. As soon as I eliminate the firewall (route through the upstream proxy) it opens without issue.

  7. #6
    Gongalong's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    927
    Thank Post
    845
    Thanked 20 Times in 18 Posts
    Rep Power
    11
    Just to update, after speaking to Smoothwall support I had to add localhost (127.0.0.1) to our Web Proxy exceptions, this stopped it trying to go through the Smoothwall it seems and it worked.

    The problem now is we don't have an upstream proxy any more, and now this seems to be broken again.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Multimedia Authoring Apps
    By dagza in forum Educational Software
    Replies: 6
    Last Post: 24th February 2008, 03:08 AM
  2. Inappropriately named app.
    By Dos_Box in forum General Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th September 2005, 01:56 AM
  3. BBC Streaming media app
    By Dos_Box in forum General Chat
    Replies: 1
    Last Post: 9th September 2005, 08:21 AM
  4. Exchange 2003 and Server 2003 SP1 issue.
    By tosca925 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 21st August 2005, 11:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •