+ Post New Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 38 of 38
Cloud Services Thread, Meraki Systems Manager - anyone got it working? in Technical; I couldn't get Meraki to work as we are behind a proxy! The actual wireless works well but my brief ...
  1. #31
    DaveCoop's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    85
    Thank Post
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    12
    I couldn't get Meraki to work as we are behind a proxy! The actual wireless works well but my brief was for the BYOD and public networks, as meraki does not push proxy settings to clients (iPads etc) I doe have all the ports and proxy settings required as I worked a lot with meraki on this one.
    hope this helps

    IP Addresses: 46.165.246.229, 64.156.192.245, 74.50.51.16, 74.50.56.176, 184.72.22.195, 64.62.142.12, 64.62.142.2
    UDP ports: 7351
    TCP ports: 80, 443, 7734, 7752
    NTP
    Synchronize time with the following addresses:
    IP Addresses: 0.pool.ntp.org, 1.pool.ntp.org, 2.pool.ntp.org
    UDP ports: 123
    Mac/Windows
    46.165.246.229, 74.50.56.176, *.amazon.com - TCP ports 80, 443, 993, 60000-61000
    iOS
    46.165.246.229, 74.50.56.176, 50.18.152.159 - TCP port 443
    * - TCP ports 2195, 2196, 5223
    Android
    46.165.246.229, 74.50.56.176 - TCP port 443
    * - TCP port 5228

    Let Me Know if I can help further as got about 4 months of e-mails backwards and forwards to Meraki and our LEA about the proxy's

  2. #32
    TechSupp's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    1,876
    Thank Post
    295
    Thanked 120 Times in 101 Posts
    Rep Power
    40
    Just played a bit more with ours today and updated ours, now they enrol ok and appear as they should in the console. Had to remove the meraki from three ipads and reinstall it to get it to take the profile but all fine now. We have not updated them to IOS7 but they do add the wifi connection etc ok and our connection to the net is via proxy.

  3. #33
    DaveCoop's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    85
    Thank Post
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    12
    Quote Originally Posted by TechSupp View Post
    Just played a bit more with ours today and updated ours, now they enrol ok and appear as they should in the console. Had to remove the meraki from three ipads and reinstall it to get it to take the profile but all fine now. We have not updated them to IOS7 but they do add the wifi connection etc ok and our connection to the net is via proxy.
    Hi TechSupp, How did you get it to allocate proxy setttings to iPads etc any help would be appreciated as I couldn't get this to work nor the main techie from Meraki

  4. #34
    TechSupp's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    1,876
    Thank Post
    295
    Thanked 120 Times in 101 Posts
    Rep Power
    40
    I just added it via the control panel settings and they picked the school wifi as soon as I took them in. Due to earlier issues I did enrol them through my home wifi initially by manuall adding the settings (no proxy) then set them up and as I said as soon as I took them into school it worked. So no special things done, maybe it was because I had a wifi set although how would you enrol it first anyway? Sorry cant be anymore enlightening than that, please ask if you want me to check anything.

  5. #35
    soveryapt's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    2,402
    Thank Post
    648
    Thanked 277 Times in 244 Posts
    Rep Power
    78
    Quote Originally Posted by TechSupp View Post
    I just added it via the control panel settings and they picked the school wifi as soon as I took them in. Due to earlier issues I did enrol them through my home wifi initially by manuall adding the settings (no proxy) then set them up and as I said as soon as I took them into school it worked. So no special things done, maybe it was because I had a wifi set although how would you enrol it first anyway? Sorry cant be anymore enlightening than that, please ask if you want me to check anything.
    Same here (other than the home enrollment part as I managed to enroll them all in school). Initially I had to add on the Wireless settings manually to get to the m.meraki.com page, but then all the iPads picked up the wireless settings from the profile setup within the Meraki interface online.

    The page looks like this:

    Screen Shot 2013-10-14 at 10.59.29.png

    I've applied that to the standard profile that all the iPads get, then any locking down and different settings is done in another profile where I don't add the wireless details into so it defaults back to that one.

  6. #36
    DaveCoop's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    85
    Thank Post
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    12
    Could you get the BYOD to pick up settings for the proxy without enrolment?

  7. #37
    soveryapt's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    2,402
    Thank Post
    648
    Thanked 277 Times in 244 Posts
    Rep Power
    78
    Quote Originally Posted by DaveCoop View Post
    Could you get the BYOD to pick up settings for the proxy without enrolment?
    Ah, get what you mean now .. no, I couldn't manage that, but I'm only using Meraki for tracking and managing the school's iPads ..

  8. #38
    soveryapt's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    2,402
    Thank Post
    648
    Thanked 277 Times in 244 Posts
    Rep Power
    78
    Just thinking on, would the way to do the proxy thing not to be to tell staff they must turn on auto detect and then use WPAD or something via DHCP to deploy a .pac file out that will set up their device for the proxy when on site?

    We have various NHS professionals who come into our school, so there is a hidden wireless network they can couple to that they know the details for, I just tell them to make sure the Auto Detect Setting is turned on (and if they don't know how, I show them) then it picks up the proxy settings and applies them.

    The only other thing you could do would be to set BYOD devices to go to a certain VLAN and have all traffic from that piped through a proxy.
    Last edited by soveryapt; 14th October 2013 at 11:58 AM.

  9. Thanks to soveryapt from:

    buzzard (14th October 2013)

SHARE:
+ Post New Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. Live@Edu - anyone got it working?
    By mwbutler in forum South West Grid for Learning (SWGfL)
    Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2011, 02:32 PM
  2. Anyone got a working copy please?!
    By cybernought in forum Learning Network Manager
    Replies: 4
    Last Post: 25th February 2008, 11:46 AM
  3. urgent zaph Chancery font anyone got it
    By russdev in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 27th September 2005, 08:02 PM
  4. vista beta anyone got it installed yet?
    By russdev in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: 15th August 2005, 04:46 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •