+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38
Cloud Services Thread, Meraki Systems Manager - anyone got it working? in Technical; Originally Posted by soveryapt Another thing to point out is if this is the PC System Manager you're talking about ...
  1. #16

    AngryTechnician's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3,730
    Thank Post
    698
    Thanked 1,212 Times in 761 Posts
    Rep Power
    394
    Quote Originally Posted by soveryapt View Post
    Another thing to point out is if this is the PC System Manager you're talking about (as opposed to the iOS / Android thing) then it won't work via Proxys (as in it won't read proxy information from the PC, so will only try on a direct connection).
    Ours check in fine through Smoothwall. I had to whitelist meraki.com and open a couple of ports on the firewall (not 80 or 443) but I think that's all it took for us. We use WPAD if that makes any difference.

  2. #17
    Nick_Parker's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dainfern, South Africa
    Posts
    436
    Thank Post
    95
    Thanked 18 Times in 13 Posts
    Rep Power
    17
    Bit of a random question (Sorry if it seems obvious - I don't wanna start out doing it one way then realise in a few weeks I should have done it another) - I'm going to add our laptops, desktops and iPads to Meraki. Should I create 3 different networks to manage the 3 different types of hardware or is it better to keep it all combined within one network?

  3. #18

    AngryTechnician's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3,730
    Thank Post
    698
    Thanked 1,212 Times in 761 Posts
    Rep Power
    394
    I can't think of any good reason why you would separate them. You can apply your own tags to devices so you can easily filter according to device type if required.

  4. Thanks to AngryTechnician from:

    Nick_Parker (25th September 2013)

  5. #19
    Nick_Parker's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dainfern, South Africa
    Posts
    436
    Thank Post
    95
    Thanked 18 Times in 13 Posts
    Rep Power
    17
    Sorry, another arb question:

    iOS

    46.165.246.229, 74.50.56.176, 50.18.152.159 - TCP port 443
    * - TCP ports 2195, 2196, 5223

    Is my understanding correct - I need to open port 443 to 46.165.246.229, 74.50.56.176 & 50.18.152.159 and I need to open 2195, 2196 & 5223 to ALL IPs?

  6. #20
    soveryapt's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    2,402
    Thank Post
    648
    Thanked 277 Times in 244 Posts
    Rep Power
    78
    Quote Originally Posted by Nick_Parker View Post
    Bit of a random question (Sorry if it seems obvious - I don't wanna start out doing it one way then realise in a few weeks I should have done it another) - I'm going to add our laptops, desktops and iPads to Meraki. Should I create 3 different networks to manage the 3 different types of hardware or is it better to keep it all combined within one network?
    Don't forget, if you're using this and need to set any kind of proxy settings then Meraki won't pick up on them as it trys to use a direct connection, but as already has been said, use their filtering. I have a few networks within my own login, but this is to handle different small clients I look after so I have a network per client.

  7. #21
    Nick_Parker's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dainfern, South Africa
    Posts
    436
    Thank Post
    95
    Thanked 18 Times in 13 Posts
    Rep Power
    17
    I've definitely done something wrong somewhere.
    I've just downloaded the Meraki App onto my iPhone and enrolled myself and I'm getting the "Waiting for MDM enrollment to complete" message.
    I'm connected to 3G so no firewalls or port forwarding issues

  8. #22
    TechSupp's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    1,882
    Thank Post
    297
    Thanked 120 Times in 101 Posts
    Rep Power
    41
    Well submitted all the ports and Amazon IP for us to the LA and they duly sorted it out for my schools, checked a tablet and it updated and checked in which it never did before. Need to do some more testing when I get chance.

  9. #23
    TechSupp's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    1,882
    Thank Post
    297
    Thanked 120 Times in 101 Posts
    Rep Power
    41
    Quote Originally Posted by soveryapt View Post
    Your link had the usual MS crap in it when copying out of OWA .. so here's the clean version .. https://kb.meraki.com/knowledge_base...om-s3amazoncom

    Thanks for that, didn't notice it when I just copied and pasted it! At least I know for next time, thanks for posting the correct info for me.

  10. Thanks to TechSupp from:

    soveryapt (26th September 2013)

  11. #24
    soveryapt's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    2,402
    Thank Post
    648
    Thanked 277 Times in 244 Posts
    Rep Power
    78
    Quote Originally Posted by Nick_Parker View Post
    I've definitely done something wrong somewhere.
    I've just downloaded the Meraki App onto my iPhone and enrolled myself and I'm getting the "Waiting for MDM enrollment to complete" message.
    I'm connected to 3G so no firewalls or port forwarding issues
    Enrollment is normally done by going to m.meraki.com and entering the code that you get from your Meraki dashboard for that network (123-123-1234) then the app just adds function to the device. You might also be able to register through the app, but I've never tried to be honest.

  12. #25

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Cumbria
    Posts
    26
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have a question for you all! Any help would be great!

    So I have my test iPad which I am trying to enrol on to Meraki. So I do the goto m.meraki.com and put in my code and install the profile. Great!! My iPad shows up in system manage I click on it and its all there. all the info about my iPad.
    So i am think yes it has worked!!! NO NO NO I tried to lock my iPad and nothing just sits at pending, same goes for everything I try to do.

    I am thinking it is being block coming in to our school because I am sending the command from my Mac that is on a public connection and my iPad is on a restricted connection

    What do you guys think?

  13. #26
    TechSupp's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    1,882
    Thank Post
    297
    Thanked 120 Times in 101 Posts
    Rep Power
    41
    Have similar issues, seems to work...but not quite. Have had all the settings set on the LA, new ones don't seem to enrol but...exiting ones I did off site are able to refresh to the console at school and I managed to set an app to install on the android tablet and it appeared as a notification to install at school just fine. iPads that are enrolled (IOS6) have a similar thing, I know that they are enrolled, they report their position but don't show in the console that they have connected recently and their status icon is grey whereas some of the android tablets do show green status icons? I know the iPads are not turned off as I asked they to be left on so that I could check their location if "borrowed"!

  14. #27

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Cumbria
    Posts
    26
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by TechSupp View Post
    Have similar issues, seems to work...but not quite. Have had all the settings set on the LA, new ones don't seem to enrol but...exiting ones I did off site are able to refresh to the console at school and I managed to set an app to install on the android tablet and it appeared as a notification to install at school just fine. iPads that are enrolled (IOS6) have a similar thing, I know that they are enrolled, they report their position but don't show in the console that they have connected recently and their status icon is grey whereas some of the android tablets do show green status icons? I know the iPads are not turned off as I asked they to be left on so that I could check their location if "borrowed"!
    Who is your ISP?
    ours is CLEO. Was thinking off phoning them today to check if the port that Meraki use are open.

  15. #28
    TechSupp's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    1,882
    Thank Post
    297
    Thanked 120 Times in 101 Posts
    Rep Power
    41
    We get our connection from Doncaster LA, they were actually quite helpful when I put the request in for the ports and amazon ip etc. wish it wold work fully mind. May just go to an iPad and manually get it to refresh and see what I does. Enrolling is not a big issue here as not many tablets and if we get more would not be many at a time.

  16. #29
    soveryapt's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    2,402
    Thank Post
    648
    Thanked 277 Times in 244 Posts
    Rep Power
    78
    Quote Originally Posted by tantos82 View Post
    Who is your ISP?
    ours is CLEO. Was thinking off phoning them today to check if the port that Meraki use are open.
    I'm on CLEO here. All the stuff for enrolling iOS / Android is open and useable via the m.meraki.com website. I can confirm that I've already spoken with OCL about it all and the various ports are open as a lot of CLEO schools are starting to use Meraki for their infrastructure as well as mobile device stuff.

    If you're wanting to use Meraki to manage your desktops / laptops then you will find it hard as one way or another, you need to go through the proxies with CLEO, which means that because the desktop app (the little MSI you can download from Meraki) doesn't pick up on system proxies, nor does it allow you any way of injecting proxy settings into it (and it's not something Meraki are looking to support just yet by the looks of it) then you're going to really struggle.

  17. #30

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Cumbria
    Posts
    26
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by soveryapt View Post
    I'm on CLEO here. All the stuff for enrolling iOS / Android is open and useable via the m.meraki.com website. I can confirm that I've already spoken with OCL about it all and the various ports are open as a lot of CLEO schools are starting to use Meraki for their infrastructure as well as mobile device stuff.
    I can

    I still cant get our iPads to enrol. Well I can get them to enrol through the m.meraki.com web page but in the manage side I have no control over the iPad that I have enrol. Its just says "Client synchronization is not yet complete" If CLEO have open the ports it must be something on site.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Live@Edu - anyone got it working?
    By mwbutler in forum South West Grid for Learning (SWGfL)
    Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2011, 02:32 PM
  2. Anyone got a working copy please?!
    By cybernought in forum Learning Network Manager
    Replies: 4
    Last Post: 25th February 2008, 11:46 AM
  3. urgent zaph Chancery font anyone got it
    By russdev in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 27th September 2005, 08:02 PM
  4. vista beta anyone got it installed yet?
    By russdev in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: 15th August 2005, 04:46 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •