+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
CLEO Thread, Active Sync in Exchange 2010 in Regional Broadband Consortiums (RBC); Does anyone in a Cumbrian school have Active Sync setup and configured and working with their mobile phones using Exchange ...
  1. #1
    Unvalidated User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Thank Post
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Active Sync in Exchange 2010

    Does anyone in a Cumbrian school have Active Sync setup and configured and working with their mobile phones using Exchange 2010?

    I have recently installed Exchange 2010 and having problems trying to get it to work. Active Sync is enabled on the server (MS 2008 R2 server) but i cant get it working.

    I have the web gateway setup through Cleo, so all the emails are working fine using exchange, but just having problems getting the mobiles to work correctly using active sync.

    Thanks

  2. #2

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Essex
    Posts
    2,144
    Thank Post
    1
    Thanked 326 Times in 316 Posts
    Rep Power
    77
    1. What exactly is the issue you're having?
    2. Can you access OWA externally?
    3. Active Synch is enabled for USERS by default.
    4. I assuming you're saying it's enabled on the Exchange server which sits on 2008R2...
    5. Have you or Cleo setup an external namespace for email, i.e OWA
    6. Run the EXRCA https://www.testexchangeconnectivity.com/ choose active sycn and post/PM me the results.

    Sukh

  3. #3

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,172
    Thank Post
    868
    Thanked 2,699 Times in 2,288 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    772
    Have you made sure that the account you are trying to use Activesync on is not a domain admin, that fails strangly and could be causing issues.

  4. #4
    Unvalidated User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Thank Post
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Hi guys,

    Thanks for the replies....

    I have to own up to something now, i was getting an account could not be verified error message, so i was just closing it and then knocking the device off, so i presumed it didnt work.

    I have later found that when you click on ok to that error, it does start to sync on your phone/ipad etc, and then after a few minutes you can get access to your emails and then you can send and receive away.

    Also, the phone i was using, IPHONE 4, never had any signal in the room and it should have been connected to the wireless but it wasnt, and i didnt think about that either.

    Now i have had it setup on an Iphone and an Ipad and both working fine with send and receive.

    I also never had to configure anything on the server side either.

    Sorry for the confusion, and thanks for getting back to me!!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Zimbra Active Directory Sync
    By Vortex566 in forum Scripts
    Replies: 5
    Last Post: 10th January 2012, 01:12 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 31st March 2011, 05:25 PM
  3. Replies: 7
    Last Post: 9th December 2010, 09:09 AM
  4. Mobile phones and active sync
    By wellscs in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 2nd February 2009, 10:25 AM
  5. MS Active Sync for Vista
    By sLiDeR in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 25th March 2008, 05:56 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •