+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
CLEO Thread, Espresso not working in IE6 with new NEDs in Regional Broadband Consortiums (RBC); In 3 of my schools plus 2 others that aren't mine, espresso has stopped working - just comes up with ...
  1. #1

    SimpleSi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    5,829
    Thank Post
    1,476
    Thanked 595 Times in 446 Posts
    Rep Power
    170

    Espresso not working in IE6 with new NEDs

    In 3 of my schools plus 2 others that aren't mine, espresso has stopped working - just comes up with ablank page if using IE6.

    (I expect all of my NED schools to have the problem - I just haven't had fault reports from them yet)

    IE7 and firefox3 machines work OK.

    I suspect that something happened with last wed's espresso content update.

    If anyone else is experiencing this problem - please contact our "friends" at Westfield as they just seem to put it down to my incompetance at configuring my networks/computers as no-one else has reported it

    Their attitude is that anyone not running IE7 is a moron and should be publicly executed.

    I only reserve that judgment for people running IE4 or less (unless they're running Win3.11 and then I think - fair enough )

    regards

    Simon

  2. #2
    conehead's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    189
    Thank Post
    30
    Thanked 13 Times in 10 Posts
    Rep Power
    16
    Does this bring up the index page as a workaround?


    \\cachepilot\website\~espresso\modules\index.html

  3. #3

    SimpleSi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    5,829
    Thank Post
    1,476
    Thanked 595 Times in 446 Posts
    Rep Power
    170
    Quote Originally Posted by conehead View Post
    Does this bring up the index page as a workaround?


    Code:
    \\cachepilot\website\~espresso\modules\index.html
    I normally access it using

    Code:
    http://10.12.34.250/~espresso/modules/index.html
    are you suggesting using
    Code:
    \\10.12.34.250\~espresso\Modules.index.html
    ?



    regards
    Simon
    (At home now so can't test until tomorrow)

    A bit of background - with old centerprise cachepilots my shortcut used to be

    Code:
    http://cachepilot/~espresso/...
    but that didn't work when the NEDs came along and I had to resort to using the ip address instead - and now 2 weeks later that doesn't work - except on one machine where
    Code:
    http://cachepilot/...
    now seems to work again

    But since all these faults have appeared since last wednesday and Wed night is when espresso update the content....

  4. #4
    conehead's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    189
    Thank Post
    30
    Thanked 13 Times in 10 Posts
    Rep Power
    16
    Just as it's written with the \website\ directory included Si.

    Using the ip instead of cachepilot works too.
    Last edited by conehead; 18th November 2008 at 03:36 PM.

  5. #5

    SimpleSi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    5,829
    Thank Post
    1,476
    Thanked 595 Times in 446 Posts
    Rep Power
    170
    @conehead

    That doesn't work at all

    Just gives "windows cannot find \\cachepilot\website\~espresso\modules\index.html ....." error msg

    Same if I enter the ip address instead of word cachepilot

    This is very strange problem very much compounded by Westfield's attitude of "just upgrade to IE7" instead of looking into why every primary school in the county (based on a sample of 100% out of 8 schools - 2 of which aren't mine) with a NED using IE6 has stopped working around last Thursday

    My workaround yesterday was to install a copy of portable firefox on my server and then run the flash plugin for firefox and add a shortcut to it on each desktop (considerably quicker than ordering an extra 512MB ram, installing XP SP2 and then installing IE7)

    Just going to try to replicate that solution at this school

    regards
    Simon
    PS - at this school 2 out of the 3 KS1 computers (which are main espresso users) - the old
    Code:
    http://cachepilot/...
    shortcut works but using
    Code:
    http://10.x.y.250...
    doesn't
    Last edited by SimpleSi; 19th November 2008 at 11:58 AM.

  6. #6

    SimpleSi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    5,829
    Thank Post
    1,476
    Thanked 595 Times in 446 Posts
    Rep Power
    170
    Westfield have agreed to escalate the issue to LUNS as they've conceded that using IE6 is not a capital offence

    2 days wasted but its better late than never

    regards

    Simon

  7. #7

    SimpleSi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    5,829
    Thank Post
    1,476
    Thanked 595 Times in 446 Posts
    Rep Power
    170
    UPDATE FROM WESTFIELD

    Espresso have admitted that they are updating the NED boxes differently from the old cachepilots and that explains why they went wrong at the end of last week - it was 12th nov update that caused the problem.

    LUNS are talking to Espresso about it.

    My workaround only works for 1 computer at a time as the standard firefox portable program won't run from a network location on 2 computers at the same time

    I'm going to open another thread to see if anyone has a solution to network installing firefox

    regards

    Simon

  8. #8

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Preston
    Posts
    5
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Espresso fix

    I have been informed that a patch will be applied tonight to fix this problem.

  9. #9

    SimpleSi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    5,829
    Thank Post
    1,476
    Thanked 595 Times in 446 Posts
    Rep Power
    170
    And JFFI (sent to me by one of heads)
    Code:
    Notice of Fix to CLEO Network Edge Servers/Espresso Service
    
    Affecting: Schools using the New CLEO NED box with Espresso and Internet Explorer 6
    
    Date:          21 November 2008 (This evening)
    
    Reason: 
    
    Since the release of a Swedish Espresso service the CLEO NEDS have experienced some incompatibilities with foreign language letters. ONLY schools using Internet Explorer Version 6 are affected by this problem. This unfortunately means that Espresso has stopped working in these schools. 
    
    Fix: 
    
    In order to resolve the problem CLEO will be issuing a small fix tonight (Friday 21st November 2008) using our remote management system. This should resolve the issue for affected schools.
    
    No action will be required by individual schools.
    
    Risk Level of Impact on End-Users: Low
    
    CLEO do not anticipate any problems with the application of this minor fix this evening, however if your school experiences any problems with the service next week please report these to your usual CLEO support and fault reporting service:
    
    
    Regards
    CLEO Project Office
    So it's Sweden's fault

    regards
    Simon



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Espresso Linux Server
    By speckytecky in forum Educational Software
    Replies: 9
    Last Post: 23rd October 2008, 02:44 PM
  2. Espresso Hardware Upgrade Required
    By Andie in forum Educational Software
    Replies: 12
    Last Post: 8th October 2008, 03:22 PM
  3. Alertnatives to Espresso
    By vunsev in forum Educational Software
    Replies: 2
    Last Post: 5th June 2008, 02:49 PM
  4. Espresso (vanished)
    By CheeseDog in forum Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 26th October 2007, 11:40 AM
  5. Espresso Training
    By speckytecky in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 21st June 2006, 08:03 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •