+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
AV and Multimedia Related Thread, Hitachi CPRX-94 in Technical; Quick one guys. We have one of the above that has done less than 10 hrs and for no apparent ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Bradford
    Posts
    46
    Thank Post
    0
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    Rep Power
    8

    Hitachi CPRX-94

    Quick one guys.

    We have one of the above that has done less than 10 hrs and for no apparent reason keeps shutting down. We have tried 2 projectors of same age, make and model in the same room and the same thing keeps happening. Permanent red power and lamp light on. Any thoughts on causes and solutiuons??

    Cheers

  2. #2

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    England
    Posts
    276
    Thank Post
    6
    Thanked 70 Times in 62 Posts
    Rep Power
    53
    Is this a new projector, or just a new lamp? Have you reset the lamp hours if you just changed the lamp? Otherwise, do all these projectors work in other locations? If they do, try the projector with just the power plugged in. If you still cant get the projector on, then there might be something wrong with the mains power supply in that room. You will probably need to get an electrician in to look at it.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Bradford
    Posts
    46
    Thank Post
    0
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    Rep Power
    8
    All units tried are brand new and work fine in other locations.

  4. #4

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,239
    Thank Post
    882
    Thanked 2,742 Times in 2,316 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    784
    Does it have a network port, can you check the onboard log? Maybe a serial managment port if its old or low spec.

  5. #5

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Bradford
    Posts
    46
    Thank Post
    0
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    Rep Power
    8
    The units are not networked

  6. #6

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,580
    Thank Post
    723
    Thanked 1,684 Times in 1,499 Posts
    Rep Power
    432
    Dirty filter?

    Ben

  7. #7

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Bradford
    Posts
    46
    Thank Post
    0
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    Rep Power
    8
    Filters are spotless. Brand new units that have done 10 hrs at the most

  8. #8

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,580
    Thank Post
    723
    Thanked 1,684 Times in 1,499 Posts
    Rep Power
    432
    So it's just any same projector that is installed in this location exhibits the same fault? and the original projector from this room works fine elsewhere?

    Bad earth, voltage, lead, switch etc.... on the mains feed?

    Ben

  9. #9

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Bradford
    Posts
    46
    Thank Post
    0
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    Rep Power
    8
    Turned out to be a bad earth from the VGA cable to the boom arm it runs through

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Hitachi Cambridge Starboard
    By kerrymoralee9280 in forum Educational Software
    Replies: 7
    Last Post: 4th January 2013, 06:45 PM
  2. Hitachi or Smartboard?
    By Kyle in forum General Chat
    Replies: 21
    Last Post: 16th May 2008, 01:52 PM
  3. Power supply- Hitachi Cambridge Interactice Whitboard
    By rush_tech in forum Recommended Suppliers
    Replies: 2
    Last Post: 1st November 2007, 06:31 PM
  4. Pin Code Activation for Hitachi CP-RX61
    By MyDejaVu in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 31st May 2007, 08:50 AM
  5. Hitachi Cambridge Whiteboard
    By indiegirl in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 12th October 2006, 07:30 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •