+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
AV and Multimedia Related Thread, Smartboard 640 alignment/calibration issue? in Technical; Hey we have a smartboard which is off by about 2 inches when using it, but it is only occurring ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Yorkshire
    Posts
    7
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0

    Smartboard 640 alignment/calibration issue?

    Hey we have a smartboard which is off by about 2 inches when using it, but it is only occurring in the middle of the board, using the bottom or top it is fine but the centre is almost unusable.

    Is this something that can be fixed? (relatively easily and cheaply) or is it time for a new board?

    Thanks in advance.

  2. #2
    ricki's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    uk
    Posts
    1,475
    Thank Post
    20
    Thanked 164 Times in 157 Posts
    Rep Power
    52
    Hi Have you calibrated the board http://downloads01.smarttech.com/med...ish/orient.pdf

    Is the board damaged.

    Is all the pens in the tray at the bottom this can cuase problems?

    Have you tried it with a different computer?

    Have you tried removing any usb extenders?

    Has the board got the latest firmware and the latest driver on the computer and software?

    Have you tried a controller on the back of the board from a working smartboard of a similar model? Many models have these where you can change them

    Is something bending the board from the back?

    Richard

  3. Thanks to ricki from:

    MichaelJohnson (18th November 2011)

  4. #3

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    East Sussex
    Posts
    107
    Thank Post
    18
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Rep Power
    12
    There's a factory reset button on the side of the controller board on the right hand side of the smartboard. You have to use a pen to press it. Alternatively it might be worth deleting the registry entries for the calibration settings. I can't remember the exact location of these entries at the moment, sorry, so you might need to google it.

  5. Thanks to gavins38 from:

    MichaelJohnson (18th November 2011)

  6. #4

    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Yorkshire
    Posts
    7
    Thank Post
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Thanks for the replies guys.

    The board is not bent or damaged in any way, its definately not the control module on the back, nor is it the pens in the trays.

    Nothing to do with usb extenders and it has the latest firmware and drivers.

    I will be trying the reset button and ive found the steps i need to take to delete the registry entries so ill be trying this next week.

    Thanks for the tips ill keep this thread updated for when/if i fix the issue.

  7. #5

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    norwich
    Posts
    41
    Thank Post
    1
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    14
    Have you tried the 21-point orientation? Worked a charm for me the other day!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. SmartBoard 640
    By mctxp in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 0
    Last Post: 17th November 2011, 01:43 AM
  2. Smartboard Wireless Module - connection issues
    By LukeC in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 2
    Last Post: 7th September 2011, 08:06 AM
  3. Smartboard 640
    By BatchFile in forum Our Advertisers
    Replies: 0
    Last Post: 14th June 2010, 02:38 PM
  4. SmartBoard Alignment Issue
    By Hightower in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 15
    Last Post: 19th November 2009, 05:41 PM
  5. Smartboard Alignment
    By gshaw in forum Hardware
    Replies: 20
    Last Post: 16th January 2008, 12:44 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •