+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
AV and Multimedia Related Thread, Casio Bulbless - issue in Technical; Hi folks, were having a problme with ours, it seems to be loosing its keystone setting everytime its turned off ...
  1. #1
    kevbaz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Plymouth
    Posts
    855
    Thank Post
    129
    Thanked 69 Times in 47 Posts
    Rep Power
    43

    Casio Bulbless - issue

    Hi folks, were having a problme with ours, it seems to be loosing its keystone setting everytime its turned off so everymorning it has to be reset. Anyone else having the same problem or have any ideas?

  2. #2

    glennda's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sussex
    Posts
    7,799
    Thank Post
    272
    Thanked 1,134 Times in 1,030 Posts
    Rep Power
    349
    I have only had mine delivered but at a guess as it was trying to auto correct the keystone when i was playing with it - do you need to disable this so that it just stays how its set rather then try to auto correct it now.

    Toby

  3. #3

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    England
    Posts
    1,480
    Thank Post
    297
    Thanked 304 Times in 263 Posts
    Rep Power
    82
    I had this issue and got a response from Casio very quickly . Apparently the first A140's were mis-programmed so the keystone wasn't applying correctly. The fix is find the correct keystone setting for your screen (i.e -10) and then set the keystone to the total opposite, so in this case +10. The screen will look weird but save that setting, switch the projector on and off and it'll work correctly.

    If you need anything else give Casio Support a call (0208 450 9131) - they were very helpful

  4. Thanks to Soulfish from:

    kevbaz (29th April 2010)

  5. #4
    kevbaz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Plymouth
    Posts
    855
    Thank Post
    129
    Thanked 69 Times in 47 Posts
    Rep Power
    43
    ah excellent ill give that a go!

  6. #5
    kevbaz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Plymouth
    Posts
    855
    Thank Post
    129
    Thanked 69 Times in 47 Posts
    Rep Power
    43
    just a quicke note to say the above fix worked

  7. #6

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    England
    Posts
    1,480
    Thank Post
    297
    Thanked 304 Times in 263 Posts
    Rep Power
    82
    Quote Originally Posted by kevbaz View Post
    just a quicke note to say the above fix worked
    Glad I could help! When I phoned up Casio support the first thing they asked was "is it a keystone issue?" so I suspect they've had a few calls about it

  8. #7

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    London
    Posts
    43
    Thank Post
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    We've got the same issue with the Casio XJ-A145 model. The strange thing is within the menu options there is an Auto Keystone on/off but it seems to be grayed out. The support line weren't much help.

    The fix above works but it would be nice to know why the menu option is grayed out.

  9. #8

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    England
    Posts
    1,480
    Thank Post
    297
    Thanked 304 Times in 263 Posts
    Rep Power
    82
    When I phoned the Casio support line I got put through to Phil Clarke who I believe is their technical support lead/business development manager in the UK. If you have a problem may be worth asking for him?

    I don't think the issue was with auto keystone (although I wondered why that option was greyed out as well), but with the unit applying the opposite keystone to that which is saved. If you adjust the keystone by +/- 1 it suddenly springs into the correct keystone.

  10. #9

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lancashire
    Posts
    500
    Thank Post
    97
    Thanked 62 Times in 56 Posts
    Rep Power
    24
    I have a guy from Casio coming in to see me in the next hour so if anyone has any issue's they would like me to ask him about let me know ASAP!

  11. #10

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180
    Quote Originally Posted by Soulfish View Post
    ... switch the projector on and off and it'll work correctly.
    Surely that would give a less than satisfactory image?

  12. #11

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    England
    Posts
    1,480
    Thank Post
    297
    Thanked 304 Times in 263 Posts
    Rep Power
    82
    Quote Originally Posted by Ric_ View Post
    Surely that would give a less than satisfactory image?
    Ok ok - it may not be great for image quality, however switching it off and then on should work

  13. #12

    Join Date
    May 2010
    Location
    Guildford
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Just put up one of these projectors and the same thing has happened. I will try what you said here. A bit sad with such a new projector. I'm waiting for a reply from Casio. I'll try and post it here if I ever get one.

  14. #13

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,328
    Thank Post
    622
    Thanked 1,578 Times in 1,415 Posts
    Rep Power
    413
    I'd be wanting it replaced with one that is programmed correctly then or reprogrammed on site.

    Ben

  15. #14

    Join Date
    May 2010
    Location
    Guildford
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thank you for your email and for your interest in our products. You have contacted the European Support Center in Noderstedt, Germany. With regards to your question we would like to inform you the following:
    I got this back from casio.

    "We recommend contacting our U.K. CASIO distributor who takes care about product availability, knows where you can buy them and offer technical support in your area.

    http://www.casio-europe.com/euro/support/distributors/dp/"

    BTW the above fix seems to have solved the problem for the moment but I don't like the answer. Seems to be a bit of a Kludge to me. I certainly couldn't recommend one of these projectors until this has been sorted out.

  16. #15
    jamesreedersmith's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Ruskington
    Posts
    1,150
    Thank Post
    77
    Thanked 253 Times in 227 Posts
    Rep Power
    76
    It is sorted in the newer model was just a glitch in the first batch and other than that its a fantastic projector!

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Casio Bulbless Projector?
    By Skinny in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 65
    Last Post: 28th June 2010, 03:27 PM
  2. Bulbless Projectors
    By HilcrRWise in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 3
    Last Post: 7th April 2010, 05:57 PM
  3. casio projector
    By gibbo_ap in forum General Chat
    Replies: 5
    Last Post: 8th February 2010, 07:57 PM
  4. BETT Casio Projector
    By Sylv3r in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 104
    Last Post: 27th January 2010, 12:46 AM
  5. [Video] Porter the Musical Dog Plays the Casio
    By mattx in forum Jokes/Interweb Things
    Replies: 0
    Last Post: 14th April 2009, 11:45 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •