+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
AV and Multimedia Related Thread, smartboard 680i - not functioning in Technical; Hi We have a smartboard 680i with unifi projector that is not functioning. It doesn't repond to the control panel ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    140
    Thank Post
    2
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Rep Power
    12

    smartboard 680i - not functioning

    Hi
    We have a smartboard 680i with unifi projector that is not functioning. It doesn't repond to the control panel (stays orange), and the projector does not start up with all 3 indicator lights slowly flashing green in unison.

    Anyone come across this / a fix?

    The manual does not describe this behavious in its section about indicator lights.

    Lamp issues show red, so It mustn't be that.


    I'm awaiting a response from out installer, but in the mean time, any advice?

  2. #2

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    890
    Thank Post
    94
    Thanked 165 Times in 140 Posts
    Rep Power
    50
    Various options:

    1) Power cycle
    Remove power and USB Lead and reconnect.

    2) Hard Reset
    Small reset button in control box behind bottom right corner of Smart Board

    3) Contact Steljes
    We had a faulty Unifi projector once.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    140
    Thank Post
    2
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Rep Power
    12
    Quote Originally Posted by MYK-IT View Post
    Various options:

    1) Power cycle
    Remove power and USB Lead and reconnect.

    2) Hard Reset
    Small reset button in control box behind bottom right corner of Smart Board

    3) Contact Steljes
    We had a faulty Unifi projector once.
    Thanks - had/have done all 3.
    An engineer will be down next week - pretty good service.

    Now to put up with teachers nagging "when will it be fixed"

  4. #4

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    890
    Thank Post
    94
    Thanked 165 Times in 140 Posts
    Rep Power
    50
    Hi Exim.

    Glad to hear it's getting fixed next week...

    forgot another thing to suggest:

    4) Remove bulb cover and check bulb / connectors
    We had a fault once that was due to 1 of the (2) spade connectors on the actual bulb unit had come off.

    Make sure you switch off from mains and allow adequate time for the bulb to cool down before checking.

  5. #5

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    140
    Thank Post
    2
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Rep Power
    12
    Steljes had to replace it in the end, although they came with the wrong projector to start with - UF55 instead of UF45.

  6. #6

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    140
    Thank Post
    2
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Rep Power
    12
    New old issue with the Smart UF45 projectors which I'm sure is quite common.
    The status lights going red and the control panel power button unresponsive. Stuck like that untill you climb up and turn off the unit and back on again.

    I believe it's a temperature warning, but happens every few months even weeks with some units, even from brand new.

    Anyone found a long term solution?



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. QUOTE for SMARTBoard 680i / Unifi55 (v3)
    By MYK-IT in forum Our Advertisers
    Replies: 3
    Last Post: 9th July 2009, 11:18 AM
  2. SmartBoard 9.7/8
    By treetops in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 4
    Last Post: 11th March 2009, 12:57 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 1st February 2008, 12:32 PM
  4. Smartboard
    By jcollings in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 16th November 2007, 06:47 PM
  5. Scripts not functioning post migration
    By mark in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 22nd September 2005, 12:13 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •