+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
AV and Multimedia Related Thread, Problem with Audio on Copy Protected DVD in Technical; Having a problem with the DVD 'Marley and Me' Its an audio related issue and whats happening is on my ...
  1. #1
    lbradley's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Shipley
    Posts
    117
    Thank Post
    9
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14

    Problem with Audio on Copy Protected DVD

    Having a problem with the DVD 'Marley and Me' Its an audio related issue and whats happening is on my user account the sound works fine (admin account + Plus account i installed codecs on) on other accounts including admin accounts, im getting background music but no voices or sound effects. Now i thought this was happening all the way through the film but its only in some scenes it seems aswell. It seems its not just happening on one either its all of em. If i try playing the DVD without the codecs i get a stupid error message telling me to update my graphics driver. Were using the K Lite codec pack on the laptops the latest ones. I have tried installed a different sound codec and that didnt work either. I have tried installed the XP Codecs pack and one other codec pack and the DVD just wouldnt run at all with them installed. Anyone got any ideas? Seems as though its something to do with the Copy Protection on it not sure though.

  2. #2

    LeMarchand's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    The deepest pits of hell
    Posts
    2,581
    Thank Post
    327
    Thanked 417 Times in 291 Posts
    Rep Power
    221
    Been having this problem a lot recently (on Tosh A300s); it seems to be something to do with the Dolby processing (as non-surround discs are fine). I suspect someone else will have a more elegant and/or techie fix, but I've been bodging it by using KMPlayer and downmixing the sound to mono - not ideal, but fine for class use.
    Last edited by LeMarchand; 22nd July 2009 at 01:29 PM. Reason: Typo

  3. Thanks to LeMarchand from:

    lbradley (22nd July 2009)

  4. #3
    lbradley's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Shipley
    Posts
    117
    Thank Post
    9
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14
    KM Player ill give it a try thanks im not after a fix that'll involve fiddling just want somat that'll work and is easy to get going!

  5. #4
    TheLibrarian
    Guest
    This can be caused by the computer trying to output to 5.1/6.1/7.1 through two speakers.

    IIRC you have to tell XP / the sound card it only has two speakers.

  6. #5
    lbradley's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Shipley
    Posts
    117
    Thank Post
    9
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14
    Quote Originally Posted by TheLibrarian View Post
    This can be caused by the computer trying to output to 5.1/6.1/7.1 through two speakers.

    IIRC you have to tell XP / the sound card it only has two speakers.
    already done that didnt work

  7. #6

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    10,046
    Thank Post
    3,579
    Thanked 1,119 Times in 1,024 Posts
    Rep Power
    377
    first of all sound card settings - have you got them set to stereo or surround sound - if a real tek sound card you should have a control panel or its own software to configure audio settings so if the audio card you have installed has any of its own software try and set the audio settings through the audio cards util / software instead of setting through windows audio settings

    Also in the software player you are using have you got the audio settings set correctly for stereo and not surround sound or dolby digital and also before you click on play to play the dvd some of these discs have a settings menu where you can swap between audio types ( possibly try swapping between audio types )

    Also VLC is a good player to test these discs on to see if you have the same issue ? VLC media player - Open Source Multimedia Framework and Player

    If you are still having issues after this post back

  8. #7

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    10,046
    Thank Post
    3,579
    Thanked 1,119 Times in 1,024 Posts
    Rep Power
    377
    Quote Originally Posted by lbradley View Post
    already done that didnt work
    My post was a bit slower but was trying to get asker to check all settings relevant to audio and also make sure sound card driver is the latest one

  9. #8
    TheLibrarian
    Guest
    I use Media Player Classic with these settings to get round the problem.

    Attached Images Attached Images

  10. Thanks to TheLibrarian from:

    lbradley (22nd July 2009)

  11. #9
    lbradley's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Shipley
    Posts
    117
    Thank Post
    9
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14
    still having the issue on KMPlayer will try VLC and Librarians solution

    update: found a solution in having to log on as individual users (using klite codecs) go to tools under klitecodecs in start menu. set speakers to 2.0 then after do the thing librarian suggested restart media player classic and it works then, this has to be done for every single user that logs on the laptop as we dont have roaming profiles either so SHOULD BE FUN!!!!!!!!
    Last edited by lbradley; 22nd July 2009 at 02:44 PM.

  12. #10

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    10,046
    Thank Post
    3,579
    Thanked 1,119 Times in 1,024 Posts
    Rep Power
    377
    Quote Originally Posted by lbradley View Post
    KM Player ill give it a try thanks im not after a fix that'll involve fiddling just want somat that'll work and is easy to get going!
    Never heard of kmplayer before will have to try that later on looks like winamp lol

    Not sure if winamp supports dvd playback unless there is an installed dvd decoder

  13. Thanks to mac_shinobi from:

    lbradley (22nd July 2009)

  14. #11
    lbradley's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Shipley
    Posts
    117
    Thank Post
    9
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    14
    Thanks for all your advice guys an girls. Finally cracked it, or my boss did anyway i was working on it all morning typical and he comes along with one bit of software and it works first time

    The software is called AVS DVD Player, Seems power dvd player works aswell.

    Ah well

  15. #12

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    10,046
    Thank Post
    3,579
    Thanked 1,119 Times in 1,024 Posts
    Rep Power
    377
    Quote Originally Posted by lbradley View Post
    Thanks for all your advice guys an girls. Finally cracked it, or my boss did anyway i was working on it all morning typical and he comes along with one bit of software and it works first time

    The software is called AVS DVD Player, Seems power dvd player works aswell.

    Ah well
    What happened with VLC ?



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Copy DV tapes to DVD
    By mark in forum How do you do....it?
    Replies: 28
    Last Post: 4th January 2010, 03:36 PM
  2. Jerky DVD audio only with user accounts
    By SimonWindisch in forum Windows
    Replies: 6
    Last Post: 1st October 2008, 03:27 PM
  3. ATI HD 3540 + HDMI Audio Problem
    By Dos_Box in forum Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 26th August 2008, 08:55 AM
  4. RealTek HD Audio Problem
    By wesleyw in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 16th January 2008, 08:00 PM
  5. laptop burning audio cds problem
    By browolf in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 25th October 2007, 08:49 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •