+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
AV and Multimedia Related Thread, No Audio When recording from video in Technical; Just a shot in the dark, but been asked to copy some video done at Christmas on the school video ...
  1. #1
    TechSupp's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    1,995
    Thank Post
    327
    Thanked 127 Times in 107 Posts
    Rep Power
    42

    No Audio When recording from video

    Just a shot in the dark, but been asked to copy some video done at Christmas on the school video camera (Samsung VP-D15), installed the Samsung drivers and app from their site but can get video onto the PC but audio only plays back from the camera and does not seem to record with the video. It connects using a USB cable. Checked all the obvious things but can't seem to get audio. Should I see a specific audio driver in the list to select apart from the PC chipset or any other ideas. Not got any other cables to try apart from USB.

  2. #2
    Marci's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield, West Yorkshire
    Posts
    897
    Thank Post
    84
    Thanked 235 Times in 194 Posts
    Rep Power
    83
    Is the footage on the camera on tape or on memory card?

    If on memory card, then you're just copying avi or mpg file from it's internal storage via USB - If so it's likely the PC you're using doesn't have the correct audio codecs installed.
    Download GSpot and load the vid file into it and see what it says regarding audio codecs installed on your system.

    Ideally you want to be recording to tape and capturing it off using firewire rather than USB... (which needs no drivers, just video editing software capable of capturing via firewire)

  3. Thanks to Marci from:

    TechSupp (13th March 2009)

  4. #3
    TechSupp's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Yorkshire
    Posts
    1,995
    Thank Post
    327
    Thanked 127 Times in 107 Posts
    Rep Power
    42
    Eventualy sorted it (in a way!) Seems quite a few Samsung users have had this problem (after googling it). In the end I made up a cable from the AV Out socket, spliced it in to a spare audio lead and plugged that in to the Line in on the PC. Set audio torecord from Lin In and hey Presto Audio and Video now recorded :-)

    Could I suppose had used Firewire but PC didn't have it and no money to buy a lead (its that tight at the moment!).



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Recording audio on laptop
    By RabbieBurns in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 15
    Last Post: 15th February 2009, 10:00 PM
  2. Network Video Recording
    By craigg in forum Wireless Networks
    Replies: 5
    Last Post: 5th December 2008, 02:52 PM
  3. dubbing audio on a video from youtube
    By RabbieBurns in forum How do you do....it?
    Replies: 4
    Last Post: 4th November 2008, 12:37 PM
  4. Video Recording system, advice please.
    By boomam in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 24th April 2008, 03:14 PM
  5. Audio but no Video
    By Zoom7000 in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 21st January 2008, 10:50 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •