+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
AV and Multimedia Related Thread, Premiere Pro 2 problem in Technical; This is a question from our media tech... We recorded some video through a focus firestore hard drive recorder as ...
  1. #1

    JJonas's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    North Walsham, Norfolk
    Posts
    2,996
    Thank Post
    360
    Thanked 410 Times in 304 Posts
    Rep Power
    344

    Premiere Pro 2 problem

    This is a question from our media tech...

    We recorded some video through a focus firestore hard drive recorder as avi type 1 and it plays perfectly in windows media player but when imported into premiere it runs at double speed and is no longer wide screen.

    any ideas? help!

  2. #2
    Fontayne56's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    126
    Thank Post
    17
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    12

    Project settings

    When you start the new project make sure you have setup your project video to wide screen. Off the top of my head i cant remember how this is done but its in the the project settings when you create a new project

    As for the video running fast *!!$$ ??

    Hope this helps

    Ryan

  3. #3


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    UK
    Posts
    5,134
    Thank Post
    1,307
    Thanked 808 Times in 513 Posts
    Rep Power
    632
    I suspect the running fast may be a frame rate issue. It's not NTSC is it?

  4. #4

    JJonas's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    North Walsham, Norfolk
    Posts
    2,996
    Thank Post
    360
    Thanked 410 Times in 304 Posts
    Rep Power
    344
    Thanks.

    It was to do with it being a type 1 avi. it needed to be a type 2.
    I downloaded a bit of software called DVdate which has a convert option. used it to covert one of the files and it is playing fine now.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 3rd September 2008, 07:44 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 24th June 2008, 10:09 AM
  3. Adobe Premiere Pro with Deepfreeze on Domain
    By link470 in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 29th November 2007, 07:34 PM
  4. Adobe Premiere 1.0 says registration code is invalid.
    By tosca925 in forum Educational Software
    Replies: 1
    Last Post: 12th May 2006, 05:57 PM
  5. Adobe premiere Pro 1.5 with server 2003.
    By nuttygeek in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 15th December 2005, 04:04 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •