+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
AV and Multimedia Related Thread, Projector colour issues in Technical; We have an Epson EB-X6 that doesn't seem to be displaying certain colours very well. I've attached a photo of ...
  1. #1

    Ephelyon's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cheshire, England
    Posts
    1,658
    Thank Post
    284
    Thanked 318 Times in 192 Posts
    Rep Power
    141

    Projector colour issues

    We have an Epson EB-X6 that doesn't seem to be displaying certain colours very well. I've attached a photo of the laptop screen and a photo of how the projection appears on the wall. The reds and greens seem to look more yellow than anything else.

    It seems bright enough so I don't think it's the bulb. Unfortunately I don't really know anything about projectors - does anyone know what could be causing this? I've heard the term "colour wheel" being bandied about but it doesn't really mean anything to me. Would it need a service and repair? Never been inside a projector myself and wouldn't be confident trying to.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    mdench's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Billingshurst
    Posts
    776
    Thank Post
    36
    Thanked 102 Times in 92 Posts
    Rep Power
    38
    First things to check are that your leads are plugged in properly. We have this in one room because the faceplate in the wall has been bashed and so the vga lead is loose causing the colours to change. Also check that no one has mucked around with the colour settings in the projector menu.

  3. Thanks to mdench from:

    Ephelyon (8th October 2013)

  4. #3
    AJWhite1970's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Wiltshire
    Posts
    326
    Thank Post
    83
    Thanked 75 Times in 57 Posts
    Rep Power
    16
    As mdench says, that looks like a loose or broken connection to me. You only need one pin or wire broken with VGA and all sorts of weird colours are projected!!!

  5. Thanks to AJWhite1970 from:

    Ephelyon (8th October 2013)

  6. #4

    Ephelyon's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cheshire, England
    Posts
    1,658
    Thank Post
    284
    Thanked 318 Times in 192 Posts
    Rep Power
    141
    Just checked them now, everything seems fine to me. Reset everything to defaults in the menu, same issue.

  7. #5
    AJWhite1970's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Wiltshire
    Posts
    326
    Thank Post
    83
    Thanked 75 Times in 57 Posts
    Rep Power
    16
    Can you run a long VGA cable directly from the laptop to the projector to rule out the face plate and existing cables?

  8. Thanks to AJWhite1970 from:

    Ephelyon (8th October 2013)

  9. #6

    Ephelyon's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Cheshire, England
    Posts
    1,658
    Thank Post
    284
    Thanked 318 Times in 192 Posts
    Rep Power
    141
    Done that now and it's much better, so yes, it seems the faceplate is alright but it must be the cable going from there, through the annoyingly non-false ceiling, to the projector itself. No idea what we'll do about that but thanks to everyone anyway for your help!

  10. #7

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    11,118
    Thank Post
    1,371
    Thanked 2,375 Times in 1,672 Posts
    Rep Power
    703
    I have had about three of these go in the 13 years I have been in this game. We just bought a long long VGA cable and tacked it along the path it had to take if we couldn't put it in the ceiling

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. PRM-35 dlp colour issues
    By jon_nais in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 3
    Last Post: 25th October 2011, 12:05 PM
  2. OKI C510DN Colour Issues
    By MatthewL in forum Hardware
    Replies: 11
    Last Post: 31st August 2010, 02:07 PM
  3. Sims & Vista & Colour issue
    By pooley in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 8th February 2010, 03:12 PM
  4. Vista and projector display issue
    By silver in forum Windows Vista
    Replies: 2
    Last Post: 8th June 2009, 01:29 PM
  5. EMP-S4 projector issue with video signal
    By andrewsmart in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 2nd April 2008, 09:30 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •